Erik Karlsson var skämtsam på presskonferensen efter segern mot Colorado.
Erik Karlsson var skämtsam på presskonferensen efter segern mot Colorado.

Karlsson gick vidare efter kostsamma missen

Assistfabriken Erik Karlsson fortsatte i slutändan leverera på löpande band. Men starten på det som blev en ny seger, 4–3, mot Colorado i Globen var inte smärtfri.

ANNONS
|

Erik Karlsson är för de som är bekant med honom en ishockeyback som gillar att ta risker i sitt spel. Det lönar sig oftast, vilket har en stor del i hans stjärnstatus. Lite mer än tretton minuter in i det andra mötet mellan hans Ottawa och Colorado i Globen så kostade det istället.

Svensken, i numerärt överläge, slarvade med puck på blålinjen. Colorados Blake Comeau snodde åt sig pucken från en Karlsson på knä, avancerade på ensamt manér in i offensiv zon och sköt distinkt via stolpen in 1–0 för Denverlaget.

ANNONS

- Det är sådant som händer. Det blir lite fel. Jag hade kunnat spela säkrare och backat ut men jag kände att jag hade bra koll på pucken och trodde jag skulle träffa den. Nu gick det inte. Trist att de gjorde mål på det men det var bara att gå vidare, säger Erik Karlsson på presskonferensen efter matchen.

"Lite ostämd"

Efter en, i Erik Karlsson-mått inte helt perfekt insats under fredagen sade han då, på skämt naturligtvis, att han tänkt sluta med ishockeyn.

Det sade han också till Coloradokollegan Gabriel Landeskog i ett spelavbrott på isen – även det så klart med en stor glimt i ögat.

- Så är det ibland. Ibland är man lite ostämd och jag har känt att jag varit hyfsat ostämd sedan jag kom tillbaka. Det kändes bra idag men sedan gick det inte vägen. Då skrattar man lite åt det själv, säger Ottawakaptenen efter 4–3-segern mot Colorado.

ANNONS

Han studsade dock tillbaka med besked.

Först med en andraassist till ett mycket underligt studsande kvitteringsmål i början av andra perioden. Därefter med en ny kvittering till 2–2 senare i samma period när han vackert serverade Mark Stones tjusiga backhandbalja.

Den gången gick risktagandet på blå hem.

- Den där typen av aktion går förhoppningsvis in 70 procent av försöken. I första perioden hamnade det på andra sidan. Men det är som sagt bara att gå vidare och jag hade nog inte gjort annorlunda om jag hamnade i samma situation igen.

Oduya klev fram

Totalt fyra assist på två matcher – men några mål blev det dock inte för Karlsson under Sverigevistelsen. Det stod istället hans svenska backkollegor för. Fredrik Claesson gjorde sitt första under fredagen Under lördagen var det Johnny Oduya, som dundrade in en tredje Ottawakvittering i matchen från distans med 47.01 på klockan.

Hans andra mål för säsongen. Erik Karlsson har trots alla assist bara ett hittills.

- Jag går väl om honom när han lägger skridskorna på hyllan 2019, säger Karlsson, fortsatt skämtsam.

ANNONS

Han hade trots allt i slutändan all anledning att vara glad, då dagens första Ottawaledning, som kom med lite mer än fem minuter kvar, höll sig till slutsignal.

Svenske Coloradokaptenen Gabriel Landeskog kastade handskarna med tre sekunder kvar och fick från utvisningsbåset se slutsignalen förkunna full pott för Ottawa på Sverigeturnén.

TT

ANNONS