Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Karlsson avlossar ett skott i träningsmatchen mot Calgary.

Karlsson efter debuten: Kändes bra

Redan efter tio minuter i debuten för San Jose presenterade sig Erik Karlsson med en assist. Stjärnbacken fick dock inte gå av isen som en vinnare då Calgary vann träningsmatchen med 4–3.

Karlsson låg bakom Antti Suomelas första mål i mitten av första perioden. Svensken fick spela mest av alla, 25 minuter, och var plus 1 i statistiken. Han svarade också för fyra skott, varav ett på mål.

- Det kändes bra. Det var första matchen på väldigt länge och det kunde jag definitivt känna. Men totalt kändes det bättre än vad jag minns att det brukar kännas i början av säsongen, säger Karlsson till NHL.

- Det är några småsaker att slipa på, och det finns det tid att jobba på.

"Otroliga passningar"

Tränaren Peter DeBoer var också nöjd med nyförvärvet.

- Jag tycker att han var bra. Han slog några otroliga passningar. Man såg hans elitförmåga och hans vision, säger DeBoer till NHL.

Karlssons backpartner var Marc-Edouard Vlasic, som han tränat tillsammans med under första veckan i San Jose.

- Det var lätt att spela med honom, han backade upp mig många gånger vilket jag uppskattar väldigt mycket. Så totalt en bra första match. Det finns bra tendenser i vårt samarbete, vi pratar med varandra och försöker lista ut bästa sättet att lyckas, både defensivt och offensivt. Mestadels, framför allt defensivt, kändes det riktigt bra, säger Karlsson.

Mål av Lindholm

För två veckor sedan blev den svenske stjärnbacken bortbytt av NHL-laget Ottawa till San Jose. Han ville inte lämna Ottawa, men accepterade flytten och när han väl var på plats i Kalifornien en vecka senare var han redo för den nya utmaningen.

Calgarys Elias Lindholm svarade för ett mål och en assist och Mikael Backlund för två assist i matchen.

San Jose har ytterligare en försäsongsmatch innan NHL-säsongen drar igång i nästa vecka. Det är på söndag borta mot Vegas. Ligapremiären spelas mot Anaheim den 3 oktober.