Erik Karlsson. Arkivbild.

Karlsson briljerade med nytt klubbrekord

Erik Karlsson briljerar i sin nya klubb San Jose. Mot Los Angeles blev det poäng för 13:e matchen i rad när han stod för tre assist i 3–1-segern.

|

Efter en knackig start i nya klubben San Jose har den förre Ottawa-kaptenen blivit den stora backstjärna som klubben önskat.

För 13:e matchen i rad klev Karlsson fram och gjorde poäng vilket ingen spelare i klubben tidigare gjort. Mot Los Angeles spelade han dessutom fram till samtliga tre mål.

Med totalt 35 målgivande passningar är 28-åringen nu tvåa i backarnas poängliga.

- Det började lite segt, det får jag väl erkänna. Lite synd, men inte mycket att göra åt nu. Nu går det mer per automatik. Jag övertänker inte saker så mycket. Det är den stora skillnaden, säger Karlsson till Aftonbladet.

Ekholm med säsongens femte mål

Mattias Ekholm stod för ett mål och en assist när Nashville besegrade Toronto på bortaplan med 4–0.

Ekholm gjorde säsongens femte mål med ett slagskott ett par meter från blålinjen i numerärt överläge. Målet, som klassades som matchvinnande, innebar 1–0 halvvägs in i andra perioden.

Därefter utökade Nashville ledningen och matchen slutade 4–0. Ekholm noterades för sin 25:e assist för säsongen när han var inblandad i förarbetet till Kevin Fialas mål, som fastställde slutresultatet med en dryg halvminut kvar av matchen.

- Vi spelade ganska solitt defensivt. Det var några minuter i mitten av andra perioden då de var överallt. Men sedan spelade vi stabilt, säger Nashvilleforwarden Filip Forsberg till Sportsnet efter matchen.

"Jätteroligt"

Forsberg var tillbaka på isen för Nashville efter att ha varit skadad sedan slutet av november.

- Det var jätteroligt att vara tillbaka därute. Jag var så klart lite rostig, men jag tyckte att det kändes okej. Jag skapade några chanser och hade några skott, jag försökte att hålla det enkelt, säger han.

För Toronto blev det en rejäl kalldusch efter helgens övertygande 5–0-seger mot Vancouver. Helt chanslöst var dock laget inte. Auston Matthews hade två stolpträffar och fick ett mål bortdömt till följd av offside.

St Louis Carl Gunnarsson missade 20 matcher i början av säsongen på grund av en skada på överkroppen. Men i sin tredje match sedan han kom tillbaka noterades han nu för en assist. St Louis vann också matchen mot Philadelphia med 3–0.

I St Louis-målet stod för första gången 25-årige kanadensaren Jordan Binnington, som inledde sin NHL-karriär med att hålla nollan.