Eric Castonguay gjorde AIK:s enda mål i förlusten borta mot Karlskrona. Arkivbild.

Karlskrona stoppade AIK:s trend

|

AIK:s vinnande trend nådde sitt slut med 1–4-förlusten i Karlskrona.

Hockeyallsvenskans topplag reducerade genom Eric Castonguay till 1–2 i slutet av första perioden, men i övrigt var det hemmalaget som styrde och ställde. Och allra mest tvåmålsskytten Axel Sundberg.

20-åringen ökade på Karlskronas ledning till 2–0 efter 1.48 av första perioden och satte sedan sitt tionde mål för säsongen när han gjorde 4–1 med 3.59 kvar av matchen.

Med förlusten stannade AIK:s trend på tre raka trepoängare.

En annan spelare som showade på onsdagskvällen var Bik Karlskogas Carl Berglund. 29-åringen satte tre mål i 6–3-segern hemma mot Björklöven.

Oskarshamn och AIK leder tabellen på 49 poäng, trea är Bik Karlskoga, 43, och Karlskrona är fyra, 40.