Cristopher Nihlstorp.
Cristopher Nihlstorp.

Karate Kid-mål fällde Växjö

Fyra raka förluster i SHL och inte en enda seger på bortaplan den här säsongen. Men när Malmö ställdes mot favoritmotståndaren Växjö bröts bägge sviterna – efter ett spektakulärt segermål i 2–1-vinsten.

ANNONS
|

Malmö stod för en superskräll i förra säsongens SM-slutspel när laget slog ut seriesegraren Växjö i kvartsfinalspelet.

Nu möttes lagen för första gången sedan dess – och Malmö slog till på nytt.

Johan Olofsson hade en klubba med i båda Malmömålen och målvakten Cristopher Nihlstorp – som tog SM-guld med just Växjö 2015 – räddade 22 av 23 skott i sin första SHL-match för säsongen.

Första hemmaförlusten

Växjö fick sin fina hemmasvit, fem raka segrar i säsongsinledningen, bruten.

Olofssons matchvinnande mål – hans första i Malmötröjan efter ankomsten från Leksand – var spektakulärt. I numerärt underläge blåste han rakt igenom Växjöförsvaret och satte 2–1-pucken något turligt då returen från Viktor Fasth studsade på Olofsson och in. Sedan avslutade Malmöforwarden med att göra en volt i luften.

ANNONS

- Jag får ett bra pass av (Stefan) Wargh, sedan blir det någon form av Karate Kid-variant och pucken studsar på mig och in, sade han.

Nihlstorp trivdes

Målet kom efter 10.32 i andra perioden och blev det sista i matchen. Olofsson spelade också fram till Malmös första mål då hans passning gav Fredrik Händemark öppet mål i spel fem mot tre i första perioden.

Dessförinnan hade Elias Pettersson gett Växjö ledningen efter Malmöslarv.

Det blev också det enda mål Nihlstorp släppte förbi sig den här kvällen.

- Det var jättekul att spela här, jag har alltid trivs bra i den här arenan, sade han till C More.

Växjötränaren Sam Hallam var bister efteråt:

- Skärpan i spelet med puck saknades. Vi jobbar bra, men är väldigt långsamma i besluten. Det var relativt låg nivå på vår insats.

ANNONS
TT

ANNONS