Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flensburgs svenskar Hampus Wanne och Jim Gottfridsson stoppar Kristianstads Stig Tore Moen Nilsen under lördagens första åttondelsfinal på hemmaplan. Tyskarna vann bortamötet med 26–22.

Kappelin: "Ingenting är omöjligt"

Lilla Kristianstad tog det sista klivet i Champions League-handbollen, men mycket talar för att äventyret tar slut direkt i slutspelet. "Svenskklubben" Flensburg vann med 26–22 i den första åttondelsfinalen inför storpublik i Skåne.

Det är mindre än tio år sedan – hösten 2009 – som IFK Kristianstad gjorde comeback i handbollens högsta serie. Sedan dess har klubben i Skånes nordöstra hörn blivit en maktfaktor i handbolls-Sverige med tre raka SM-guld.

Nu har klubben även tagit det sista Europasteget. Efter att ha varit ytterst nära att nå slutspelet i Champions League de två senaste säsongerna nådde skåningarna denna gång hela vägen till utslagsmatcherna.

- Det är en jättebragd, men här i dag vill man ju vinna matcher. När vi för några veckor sedan vann mot Zagreb (och gick vidare) var det stort, men när man står på planen vill man vinna. Så nu är det surt, säger målvakten Richard Kappelin.

Kappelin storspelade

"Svenskklubben" Flensburg står för motståndet i åttondelsfinalen och i det första mötet inför 5 178 åskådare i Skåne vann tyskarna med fyra bollar, 26–22. Kappelin storspelade i målet, men det fina målvaktsspelet gav inte tillräckligt med kontringsmål framåt.

- För min del handlade det om att försöka rädda så mycket som möjligt: rädda många frilägen och göra mitt jobb. Jag vet att jag måste prestera på absolut max för att vi ska ha en chans mot ett så här bra lag. Tyvärr räcker det inte, säger Kappelin.

- Det är inte tillräckligt många av våra bästa spelare som är uppe på den nivå som krävs för att vinna.

Flensburg är ett topplag i tyska Bundesliga och innehåller nuvarande och tidigare svenska landslagsspelare som Jim Gottfridsson, Hampus Wanne, Simon Jeppsson, Tobias Karlsson och målvakten Mattias Andersson. EM-silvermedaljörerna Gottfridsson och Wanne var målbäst i bortalaget med fem respektive åtta fullträffar. Bäst i hemmalaget var Albin Lagergren – som också spelade EM – med sex mål.

Hyllade publiken

- Det är match i 60 minuter till, men vi har gjort det väldigt bra så här långt och har ett bra försprång till vår hemmamatch, säger Jim Gottfridsson och fortsätter:

- Men vi har stor respekt för Kristianstad. När de i första halvlek får lov att springa och göra det de är bra på så är de tuffa att möta och de leder ju med ett mål i paus (12–11).

Både Wanne och Gottfridsson hyllade publiken i Kristianstad.

- De ska vara stolta över vad de har gjort här i Kristianstad, säger Jim Gottfridsson.

- Publiken håller absolut internationell nivå. Man får nästan nypa sig själv över att det kan vara så här bra publik i Sverige, säger Hampus Wanne.