Afrikanska fotbollsförbundets ordförande Ahmad Ahmad försökte medla. Arkivbild.

Kaosartat slut på Afrikas CL-final

Champions League-final inför fulla läktare, folkfest och jubel? Nej, inte när tunisiska Esperance försvarade sin titel i det afrikanska mästerskapet.

|

Esperance från Tunisien är årets mästare i Afrikas Champions League-fotboll. Laget vann över marockanska Wydad Casablanca i en final som länge stod och vägde.

Så långt allt väl.

Men med drygt 30 minuter kvar att spela av dubbelmötet vägrade Wydad spela vidare. Anledningen? Videogranskningssystemet VAR fungerade inte, skriver franska L'Equipe.

Esperance ledde med 1–0 och sammanlagt 2–1 när Walid El Karti i den 59:e minuten nickade in en kvitteringsboll. Den assisterande domaren lyfte på offside-flaggan och de marockanska spelarna ropade efter en VAR-granskning.

Men systemet på arenan var sönder, vilket domarna visste men inte hade berättat för lagen. Irritationen växte sedan när den gambianske domaren ändrade offsideavblåsningen och hävdade att El Karti ruffat sig fram.

Spelarna på plan protesterade, lagets avbytare protesterade, tränaren Faouzi Benzarti protesterade. Och enligt AFP fick det afrikanska fotbollsförbundets ordförande Ahmad Ahmad ingripa och på sidlinjen försöka medla.

Men förgäves, Casablanca-spelarna gick av plan och vägrade komma tillbaka. Drygt en timme senare hade domaren inte något annat val än att tilldöma Esperance segern, lagets andra raka Champions League titel.