Peter Untersteiner kastade loss Look Håleryd mot ledningen och femåringen visade lejonklon hela vägen till säsongens tredje seger.
Peter Untersteiner kastade loss Look Håleryd mot ledningen och femåringen visade lejonklon hela vägen till säsongens tredje seger.

Kaos på Halmstadtravet efter stort larm

När spelformen V86 landade på Halmstadtravet, delad omgång med Romme, för första gången blev det en dramatisk upptakt. Med blott några få sekunder till start i första avdelningen kom larmrapporter om lösa hästar på stallbacken.

ANNONS
|

Signalen för omstart kom och måldomarnämnden uppmanade körsvennerna att vara kvar på banan med sina hästar. Samtidigt pågick ett febrilt arbete på stallbacken att identifiera var hästarna tagit vägen.

Mörkrets inbrott försvårade delvis arbetet. De två hästar som var lösa tillhörde inte några av de aktuella tävlingshästarna under kvällen.

Hästarna kom tillrätta och starten försenades i nära femton minuter. Flera hästar trivdes inte alls med den långa väntan och halva fältet galopperade bort sig. Men favoriten Key Mom höll sig i skinnet och kunde ta sig till ledningen och vinna säkert för Carl Johan Jepson.

Bra kväll för Peter Untersteiner

Stayerloppet blev också försenat efter en omstart och det gav också negativt utslag på en del hästar. Rutger B.L: visade sig vara på tårna och Peter Untersteiner styrde femåringen till säker seger före First One In.

ANNONS

– Jag är överraskade och oj vad han la mycket krafter i den ogiltiga starten. En onekligen stark och vältränad häst, menar Peter Untersteiner.

Hedershästen Look Håleryd gjorde inte Peter Untersteiner besviken och segern stavades till mycket säker från spets.

– Det var visserligen länge sedan han vann men han har visat fin form och det är V75 som gäller, förklarar Peter.

Niky Flax vann lätt

Niky Flax var tillbaka efter sommarvilan och det blev succé. Johan Untersteiner gled fram till spetsen och trots ett hårt uppskruvat tempot stack duon från klungan till en lätt seger på 1.11,3.

Treåringarna finslipade formen till kommande kriteriekval på Solvalla. Utropstecken blev det runt Fredrik Perssons Dennis K. som spårade runt om och gick i mål med krafter kvar.

Bull´s Eyes har fått en pangstart hos Carl-Otto Göransson och visan från debuten repriserades med råge. Andra raka segern säkrades i ett tidigt skede i ett kraftigt överpacat lopp och Adrian Kolgjini satt i sulkyn igen.

ANNONS