Harry Kane sköt England till åttondelsfinal och honom själv upp i skytteligaledning.

Kane efter nya målen: "Extremt stolt"

5–0 redan i halvtid. Efter 90 minuter: 6–1. England mosade Panama totalt och är klart för till åttondelsfinal i VM.

|

England hade förtvivlat svårt att få hål på Tunisien i lagets första gruppspelsmatch. Till slut räddades man av den 24-årige lagkapten Harry Kane som på tilläggstid satte sitt andra mål och 2–1 till England.

Skulle scenariot bli snarlikt mot Panama, med ett ineffektivt England men med en desto mer effektiv Kane?

Nej och ja. Målen haglade in och Kane var dödligt produktiv.

John Stones stötte in 1–0, sitt första landslagsmål, till England redan efter åtta minuter.

Två straffmål

Sedan tog det fart.

Stones gjorde ett mål till och Harry Kane hann med att göra två straffmål, vilket förde honom upp i delad skytteligaledning, före halvtid. Då var ställningen 5–0 till England efter att Jesse Lingard också gjort ett drömmål.

- Det var ett stort ögonblick för honom, säger den engelske förbundskaptenen Gareth Southgate.

Men Kane var inte färdig, inte alls.

I den andra halvleken drog England ner på tempot något. Målen kom inte längre i en löpandeband effekt som i första. Men ett mål till hade de i sig.

Och det noterades på Kane. Ruben Luftus-Cheek sköt och den styrdes sedan in av Tottenham-målsprutan som därmed gled upp på fem mål i detta VM och förbi Cristiano Ronaldo och Romelu Lukaku i skytteligatoppen.

- Det är inte många spelare som gör ett hattrick i VM, så jag är extremt stolt, säger Harry Kane.

Laginsatsen var inte så dum den heller, menar Kane.

- Jag är också väldigt nöjd med hur vi spelade, det hårda arbetet och vi hade också roligt därute vilket också var viktigt.

Gruppfinal mot Belgien

Panama fick in ett tröstmål, deras första mål i VM-historien, men deras mästerskap är nu över. Sista gruppspelmatchen mot Tunisien kommer att bli betydelselös.

England är klart för åttondelsfinal. Kampen om förstaplatsen avgörs när de möter Belgien på torsdag.

Rättat: I en tidigare version uppgavs fel slutresultat.