Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Colorados center Matt Duchene går till Ottawa. Arkivbild.

Kanadensisk stjärna bortbytt under match

Ottawa har bytt till sig forwarden Matt Duchene, stjärna i Kanadas OS-lag 2014, från Colorado i NHL-ishockeyn. Uppgörelsen gjordes klar när Colorados match mot New York Islanders redan var i gång, och han fick åka av isen under första perioden.

- Jag förstod att något var på gång när jag såg ledarna börja diskutera i båset. Det var väldigt märkligt, men halvt om halvt så förväntade jag mig att det skulle bli så. Det är affärer och nu har jag en rolig historia att berätta en vacker dag, sade Duchene till nhl.com.

Han behöver inte vänta länge tills han möter sitt gamla lag. På fredag och lördag spelar lagen mot varandra i ett dubbelmöte i Globen i Stockholm.

Tre lag är inblandade i den stora affären som också tar Ottawacentern Kyle Turris till Nashville. Totalt ingår sex spelare och tre draftval i bytesaffären.

Ottawa skickar målvakten Andrew Hammond och forwarden Shane Bowers samt två draftval, deras förstarondsval i 2018 års draft och tredjerondsvalet i 2019 års draft till Colorado. Nashville skickar backen Samuel Girard och forwarden Vladislav Kamenev till Colorado samt sitt val i andra rundan av 2018 års draft.

Duchene har varit på väg bort från Colorado, den enda klubb han representerat i NHL, ända sedan förra säsongen.

Den 26-årige Duchene, som har vunnit ett OS-guld, två VM-guld och World Cup med Kanada, spelade under lockoutsäsongen 2012 i Frölunda.