Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ewa Kalinowska (vänster) vann sitt andra SM-guld på Skrea strand. Den här gången med Jessica Sandberg. Foto: Herman Sewelén, svensk volleyboll.

Kalinowska tog hem beacholley-guldet igen

Hylte/Halmstad-spelaren Ewa Kalinowska kom till SM i beachvolleyboll med en partner hon aldrig tidigare spelat med. Det slutade, precis som förra året, med ett SM-guld.

Ewa Kalinowska, 38, vann återigen SM-guld i veteranklassen damer 35+. Men sedan hennes partner från förra året, Kerstin Östberg, opererat knät, fick Ewa hitta en ny medspelare till i år.

Valet föll på Jessica Sandberg, från Värnamo VBA.

– Jag slog faktiskt ut Jessica i semifinalen förra året. Jag har träffat henne en del tidigare, och bestämde mig för att fråga henne. Vi hade inte tränat en enda gång tillsammans innan. Men vi båda har mycket rutin, och vi kunde utveckla spelet under turneringen, säger Kalinowska.

Under turneringen på Skrea strand i Falkenberg förlorade duon inte ett set fram till finalen. De vann också den avgörande matchen med 2-0 (21-11, 21-16).

– Vi tog alltid ledningen i början och hade alla matcher under kontroll. Även i finalen tog vi kommando från första bollen, och lyckas hålla fokus matchen igenom.

Guldet blir alltså Ewas andra på lika många år.

– Det ger en bra känsla, att man är duktig trots att man blir äldre. Det är alltid fantastiskt att vinna, och det visar att man håller en bra nivå.

Men nu är det färdigspelat på sand för den här sommaren. Redan nu har Ewa, tillsammans med resten av Hylte/Halmstad Volley, börjat inomhusträningen inför nästa säsong.

– Beachvolleyn är ett bra sätt att hålla igång och behålla formen över sommaren.

Nästa år satsar såklart Ewa på att återigen försvara sitt guld. Då får hon dessutom läge att vinna på hemmaplan. 2018 spelas nämligen beachvolley-SM på Tylösand i Halmstad.

Om hon fortsätter spela ihop med Jessica Sandberg, eller om hon hittat någon ny radarpartner tills dess, återstår att se.

Fler lokala sportnyheter hittar du här