Hemmaseger. IFK Halmstad-sprintern Kajsa Kjellergren sopade under lördagen allt motstånd av banan och vann F16 100 meter i Laxaspelen på Halmstad arena IP. 
Hemmaseger. IFK Halmstad-sprintern Kajsa Kjellergren sopade under lördagen allt motstånd av banan och vann F16 100 meter i Laxaspelen på Halmstad arena IP. 

Kajsa vann enkelt - tar nu sikte mot EM

Kajsa Kjellergren är kvalad och hoppas på att få vara med på F16-EM i Ungern. I helgen värmde hon upp för de stora scenerna med att springa hem en seger i F16-klassens 100 meter i Laxaspelen i Halmstad.

ANNONS
|

– Jag hade mycket motvind, så jag var inte jättenöjd med mina tider. Jag sprang inte på för fullt. Jag anpassade mig lite till de andra, säger Kajsa Kjellergren.

IFK Halmstad-sprintern gjorde nämligen inte sina bästa 100 meterslopp i karriären under lördagen på ett soligt Halmstad Arena. Hon varvade i försöket upp med 12,23 och sprang i finalen hem segern överlägset trots att det var med den lite sämre tiden 12,37.

– Det var kul att tävla på hemmaplan, men det gick inte riktigt lika bra som tidigare, då det var mycket vind. Jag hade även bättre motstånd under mitt lopp i Skara, vilket gjorde att jag kunde springa snabbare då, förklarar hon.

ANNONS

För visst finns det spring i 15-åringens ben. Hon sprang för några veckor sedan på 11,85 i Skara och kvalade därmed in till F16-EM, samtidigt som hon skrev in sig i historieböckerna som snabbast någonsin över 100 meter i Halland.

– Jag kände att jag kunde springa fortare efter att jag sprang på 12,03 i Borås innan loppet i Skara, men jag kunde inte tro att det skulle bli så bra, skrattar hon.

Nu väntar mer träning och tävling fram till den 30 juni, då hon får definitivt besked om hon är bästa svenska i grenen och får vara med på EM i slutet av juli i Ungern.

– Jag ska fortsätta träna hårt. Det blir runt fyra gånger i veckan med främst lite längre intervaller över 100 meter, säger hon och fortsätter:

– Det är lite nervigt, men jag hoppas på att få vara med på EM. Det skulle vara väldigt roligt.

Men Kjellergren var inte ensam om att plocka hem en fin placering till arrangörsföreningen. IFK Halmstad kammade under helgen totalt hem hela 44 medaljer, varav 17 guld, 14 silver och 13 brons.

Matilda Åkerman var en av Halmstadborna som bidrog mest till det med fyra vinster i F13-klassens 200 meter, kula, spjut och diskus, samtidigt som hon knep en andraplats i 60 meter häck. Det var dessutom två nya distriktsrekord i åldersklassen i kula och spjut.

ANNONS

Klubbkamraten Isac Svensson imponerade minst lika mycket i samma åldersklass med vinster i 600 meter, 60 meter häck, tresteg och längdhopp, samtidigt som han tog brons i 60 meter.

För Laholms del, så blev det till slut sju medaljer, varav ett guld, fyra silver och två brons, medan Rydö ASK och Felicia Boqvist knep två vinster i F17-klassens 400 meter och 200 meter.

ANNONS