Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

OS-framgång. IFK Halmstad-talangen Kajsa Kjellergren sprang under tisdagen in på fjärdeplats på 100 meter i ungdoms-OS i Ungern. 

Kajsa snöpligt nära pallen i ungdoms-OS

Kajsa Kjellergren sprang under tisdagen in på fjärdeplats på 100 meter i ungdoms-OS i Györ, Ungern. Hon växlade upp rejält från försöket och semifinalen till fina 11,70 i finalloppet.

– Det är jätteroligt. Jag var femma inför finalen, så jag ville så klart komma bättre än det, säger Kajsa Kjellergren. 

IFK Halmstad-sprintern Kajsa Kjellergren kvalade vid månadsskiftet in, som sjua bland 16-åringar och yngre i Europa, till ungdoms-OS. Det blev i slutändan bättre än så. Hon tog sig igenom försök och semifinal utan att imponera för att sedan växla upp rejält i finalen med nytt personbästa med 15 tiondelar till 11,70.

Det blev dock inget officiellt personbästa, då det var för mycket vind under loppet.  

– Jag tycker att det var lite tråkigt att det var för mycket vind, men det var ändå roligt. Jag hade dock en låsning i ryggen, som gjorde lite ont, men det hindrade inte mig så mycket. Jag var taggad och sprang riktigt bra, säger hon.

Under onsdagen är det dags för nästa gren med försök och mest troligt semifinal i 200 meter innan det är dags för en möjlig final på torsdag.

CK Bures Anton Dahlbom och Halmstad CK:s Caroline Andersson klev i sin tur också in på OS-scenen under tisdagen genom att cykla tempoloppet över 10 kilometer. Dahlbom lyckades bäst med en 26:e plats med 14:02.76, medan Andersson kom på 48:e plats med 16:56.25. De får ta nya tag i torsdagens linjelopp. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här