Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ex-djurgårdaren Kim Källsröm tror på AIK.

Källström: AIK:s guld att förlora

Två tredjedelar är spelade. Tio omgångar återstår. Allsvenskan drar igång efter landslagsuppehållet och AIK sitter, ganska bekvämt, i förarsätet.

AIK, med 48 inspelade poäng och noll förluster, har fem poäng tillgodo ner till Stockholmsrivalen Hammarby på 43 poäng.

Där bakom jagar Norrköping på 39 och Malmö FF på 37.

- Nu är det på nåt sätt AIK:s guld att förlora. De fick ju det lilla rycket när Djurgården gjorde ett fint derby och spöade Bajen så de är väl utan tvekan favoriter, AIK, säger Kim Källström, numera tv-expert i Discoverys kanaler.

"Väldigt stabila"

AIK har släppt in färst mål av alla, bara 11 stycken. Det kan jämföras med det lag som hållit tätt näst bäst; Norrköping som släppt in 19 mål.

- De känns väldigt stabila. Med det spelsystemet de använder är de väldigt svårmanövrerade. De är ju otroligt starka defensivt, det gör ju att det krävs så mycket mindre längst fram.

Med några riktiga toppspelare i allsvenskan, som Sebastian Larsson, Henok Goitom, Kristoffer Olsson och Tarik Elyounoussi, säger Källström att han har svårt att se hur AIK ska tappa det.

- Men Hammarby är ju inte dåliga, och Norrköping är med där. Bajen är ju roligt att se på, det är mycket fart och fläkt och många tekniska spelare. Sen har de kanske inte riktigt samma stabilitet som AIK.

"MFF leds på rätt sätt"

Kim Källström har också imponerats av Malmö FF. Det regerande mästarlaget som inledningsvis hamnade i en position där det inte blev som det var tänkt – men som man lyckades korrigera och hämta sig från.

- Att man kunde komma tillbaka och ta sig in i Europa League och ändå vara med och nå kanske topp tre – det är ett tecken på att det är en klubb som leds på ett bra sätt, säger Källström.

Han har förstås också koll på hur det går för sin gamla klubb Djurgården som ligger sjua på 32 poäng.

- Det har varit väldigt mycket upp och så lite ner. Och de är kanske än mindre stabila än AIK och Bajen. Men när man minst anade det gick de och vann ett derby. Det var ju otroligt kul för alla djurgårdare och för hela laget, för det var verkligen på väg neråt där, säger Källström.