Den här stillbilden från ett videoklipp visar det brinnande helikoptervraket på en parkeringsplats utanför King Power-arenan i Leicester.
Den här stillbilden från ett videoklipp visar det brinnande helikoptervraket på en parkeringsplats utanför King Power-arenan i Leicester.

Källor: Ägaren ombord på kraschad helikopter

Leicester Citys ägare Vichai Srivaddhanaprabha var ombord på sin helikopter när den kraschade, enligt källor till flera brittiska medier. Men uppgifterna har inte bekräftats officiellt.

ANNONS
|

En källa uppger för nyhetsbyrån Reuters att fotbollsklubbens ägare var en av fem personer som befann sig ombord på helikoptern. De övriga var hans dotter, två piloter och en person vars identitet inte är känd.

Sky News har samma uppgifter, med hänvisning till källor. Även BBC rapporterar att Vichai Srivaddhanaprabha var ombord, enligt en källa nära familjen.

Helikoptern lyfte från fotbollsplanen på King Power Stadium omkring 30 minuter efter att Leicester mött West Ham på lördagskvällen.

"Försökte rädda piloten"

Vittnen berättar hur helikoptern drabbades av något fel med den bakre rotorn. Två poliser försökte att rädda de drabbade, men tvingades från den kraftiga branden.

ANNONS

"Jag såg helikoptern spinna", skriver vittnet Leo Bruka till TT.

Han hade varit och handlat och inte sett själva fotbollsmatchen. Han berättar att en polisbil med två poliser befann sig i närheten av olycksplatsen, en parkeringsplats.

"En av dem sprang rakt mot helikoptern och han hade någonting i sin hand. Jag tror att han försökte att rädda piloten, eller vem som nu befann sig därinne", skriver Leo Bruka.

Den andre polisen tog en brandsläckare för att försöka dämpa lågorna, men i stället exploderade vraket, och polismännen tvingades backa.

"Sedan exploderade det igen, det var en stor brand", uppger Bruka och fortsätter:

"Jag kunde känna hettan".

På en mobilfilm som Bruka publicerat syns en kraftig brand på en parkeringsplats, innan en polis vid platsen ber honom stänga av mobiltelefonen och säga "det finns människor i den", syftandes på helikoptern.

Arenan evakuerad

Miljardären och ägaren Vichai Srivaddhanaprabha brukar gå ombord på helikoptern och lyfta från fotbollsplanen efter varje hemmamatch, rapporterar BBC.

Ambulanser var där på två minuter från det första samtalet, skriver East Midlands ambulansservice på Twitter. Enligt brittiska medier tog det uppemot 20 minuter att släcka elden.

Arenan fick samtidigt evakueras på den skara som var kvar.

Olyckan inträffade efter en match mellan Leicester City och West Ham, som slutade 1–1. West Hams vd Karren Brady bekräftar på Twitter att alla från laget lämnat arenan oskadda.

ANNONS
TT

Fakta: Leicester Citys ägare

Thailändaren Vichai Srivaddhanaprabha köpte Leicester City i augusti 2010, och var dess ägare under succésäsongen 2015–2016 då klubben oväntat vann Premier League.

Vichai Srivaddhanaprabha har gjort sig en förmögenhet på tax free-butiker. Han öppnade sin första tax free-butik i Bangkok 1989, och är i dag den femte rikaste personen i Thailand, enligt Forbes.

Fotbollsklubben ska han ha köpt för motsvarande över 400 miljoner kronor, och pumpade sedan in stora pengar för att få in nya spelare och för att förbättra arenan.

Srivaddhanaprabha är gift och har fyra barn.

Källa: Sky News

ANNONS