Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ständigt denne Ovetjkin. Här försöker han få in en puck bakom Pittsburghs Matt Murray i första perioden.

Käkbensfraktur i fokus när Ovetjkin avgjorde

Nicklas Bäckström och Alexander Ovetjkin låg bakom Washingtons 4–3-seger över regerande mästarlaget Pittsburgh i Stanley Cup. Men efterspelet handlade mest om en tackling.

Det var Washingtons Tom Wilson som för andra matchen i följd sänkte en Pittsburghspelare. Brian Dumoulin fick lämna isen med smärtor och efter matchen sade tränaren Mike Sullivan att Dumoulin både fått en käkbensfraktur och en hjärnskakning.

- Det är andra gången i rad vi ser en tackling mot huvudet, och nu förlorar vi en spelare på det. Någon gång måste ligan göra något åt det här, sade Sullivan.

Wilson blev inte utvisad för tacklingen och i Washington-laget tyckte man inte att det var oschysst.

- Det skedde ju precis där vi satt och mitt spontana intryck var i alla fall att han träffade killen i axeln, säger Nicklas Bäckström till Aftonbladet.

Sent avgörande

Bäckström svarade för målgivande passningar till tre av lagets fyra mål, bland annat till Alexander Ovetjkins avgörande mål med bara dryga minuten kvar av matchen.

- När jag fick pucken märkte jag att de var lite trötta och så stack vi iväg två mot en. Jag tänkte först skjuta, men deras back slajdade så det gick inte och i stället fick jag över pucken till ”Ovie” och ja, han stänkte in den. Otroligt skönt, förstås, säger Bäckström.

Segern gav Washington 2–1-ledning i kvartsfinalserien över de regerande mästarna från Pittsburgh.

Winnipeg vände

Även det andra laget i fjolårets final, Nashville, ligger under med 1–2 i matcher. Detta sedan Winnipeg vänt 0–3 till seger med 7–4.

Nashville ledde med 3–0 i första periodpausen. Mattias Ekholm hade då noterat två assist, Filip Forsberg en.

Men i den andra perioden jobbade sig Winnipeg sakta men säkert upp, och tog i periodens sista minut ledningen, 4–3.

Sju minuter in i tredje utjämnade Filip Forsberg, men det blev Nashvilles sista mål. I 16:e minuten gav Blake Wheeler hemmalaget ledningen igen, och med två mål till i tom bur i slutminuten blev resultatet 7–4.