Tottenhams Harry Kane avgjorde lördagens match mot Arsenal i Premier League. På tisdagen väntar Juventus i åttondelsfinal i Champions League.
Tottenhams Harry Kane avgjorde lördagens match mot Arsenal i Premier League. På tisdagen väntar Juventus i åttondelsfinal i Champions League.

Juventus och Basel vill överraska

På tisdagen kör åttondelsfinalerna i Champions League i gång med de två matcherna Juventus–Tottenham och Basel–Manchester City.

ANNONS
|

Kan Juventus klara av Tottenham och Harry Kane utan defensive mittfältaren Blaise Matuidi? Sedan nyförvärvet från Paris SG tog en stadig plats i laget i november har Juventus vunnit tio matcher och spelat en oavgjort. Och bara släppt in ett mål. Men en lårskada gör att den franske landslagsmannen inte kan vara med när åttondelsfinalerna kör i gång på tisdagen.

En av de hetaste

Dessutom är backen Andrea Barzaglis start osäker. Inte kul när gästande Tottenham kommer med sin hete målkung Harry Kane, 32 mål hittills under säsongen, varav 14 på de senaste elva matcherna.

ANNONS

- Han är en av de hetaste i världen och gör mål på alla, sade Arsenals tränare Arsène Wenger efter Arsenals 0–1-förlust mot Tottenham i helgen.

Och Kane, som förstås gjorde målet mot Arsenal, tror på sitt lag som vann grupp H före Real Madrid:

- Ingen trodde att vi skulle gå vidare från vår grupp, så vi kommer hit med stort självförtroende.

Vårda bollen

Det är lagen som blev grupptvåor som inleder hemma och ett lag som inte kommer dominera sin match är Basel när Manchester City kommer på besök. När väl Basel får tag på bollen så gäller det att vårda den.

- Vi kommer inte ha ett 50–60-procentigt bollinnehav, det har inget lag mot dem, säger lagets tränare Raphael Wicky.

ANNONS

- Om vi fortsätter tappa den, så kommer det bli extremt svårt.

Wicky säger att hans lag är underdogs mot City som dominerar i Premier League där man är 16 poäng före närmaste konkurrent. Men samtidigt vet han att hans lag oväntat slog Manchester United med 1–0 hemma i gruppspelet.

Het Aguero

För Manchester City är Basel första steget mot en efterlängtad framgång i Champions League. Hittills är semifinalen mot slutsegraren Real Madrid 2015–2016 enda gången laget tagit sig vidare från gruppspelet och åttondelsfinalerna.

- Om klubben någonsin ska känna sig hemma i den här turneringen så är det nu. Om vi kan ha det här självförtroendet varje år så kommer vi nå dit, säger belgiske mittbacken Vincent Kompany.

Och tränare Pep Guardiola vet hur man slår Basel. När han förde Barcelona till Champions League-titeln 2008–2009 besegrade man Basel med 5–0 borta i gruppspelet. Dessutom är argentinaren Sergio Aguero het framåt, i lördags gjorde han fyra mål i 5–1-segern mot Leicester.

ANNONS
TT-Reuters-AFP

Fakta: Så spelas åttondelsfinalerna

Så här spelas åttondelsfinalerna i Champions League:

Tisdag 13 februari:

Juventus–Tottenham

Basel–Manchester City

Onsdag 14 februari:

Porto–Liverpool

Real Madrid–Paris Saint-Germain

Tisdag 20 februari:

Bayern München–Besiktas

Chelsea–Barcelona

Onsdag 21 februari:

Sjachtar Donetsk–Roma

Sevilla–Manchester United

Returmöten 6–7 mars och 13-14 mars.

ANNONS