Örebros Lisa Dahlkvist går med tunga steg efter en annan förlustmatch i damallsvenskan i år. På lördagen blev det 1–6 mot Hammarby. Arkivbild.

Jumbon Örebro åkte på storstryk

Kif Örebro är allt närmare en degradering från damallsvenskan efter 1–6 borta mot Hammarby.

|

Tabelljumbon har fortfarande sex poäng upp till Kvarnsveden, som är ovanför kvalstrecket, med tre matcher kvar att spela.

För Hammarby innebar segern att man ökade avståndet till nedflyttningsstrecket, nu är det fem poäng till nedflyttningsplats.

Hemmalaget satte full fart direkt och hade 2–0 redan efter åtta minuter och 4–0 i halvtid. Örebro bytte målvakt till andra halvlek, ut gick Carola Söberg och in kom Nora Abolins. Men det förändrade inte särskilt mycket, Hammarby ökade på till 5–0 efter nio minuter i andra halvlek och då spelade det ingen roll att landslagsspelaren Julia Spetsmark reducerade några minuter senare. Örebro kunde inte komma ifatt och i stället kom även ett sjätte mål för Hammarby. Alma Nygren blev tvåmålsskytt.

Kvarnsveden var på väg mot 0–0 borta mot Limhamn/Bunkeflo. Men i den 86:e minuten slog Mia Persson till och gjorde segermålet för LB07. Därmed är Kvarnsveden kvar på tionde plats, bara en poäng före Göteborg under strecket.

Vittsjö, nia i tabellen, fick en poäng mot mittenlaget Djurgården (1–1).