USM-framgångar. SK Laxens Julius Gustavsson knep i dagarna två silvermedaljer, medan Tilde Morin tog en bronspeng på Sum-sim i Linköping.

Julius sken på USM

SK Laxens Julius Gustavsson skördade i dagarna flest medaljer av de lokala simmarna på Sum-sim i Linköping. Han knep två silver på mästerskapet.

|

Julius Gustavsson, 14, var inför ungdoms-SM ett stort lokalt medaljhopp. Han infriade förväntningarna och knep dubbla silver i 14-årsklassens 100 meter bröstsim och 200 meter medley. Han tog sig även till ytterligare två finaler och slutade fyra på 400 meter frisim.

– Julius (Gustavsson) imponerade och simmade genomgående starkt. Det var inte oväntat i sig, men det är alltid skönt när det går som man hoppas, säger Laxen-tränaren Fredrik Pettersson.

Tilde Morin tog Laxens tredje medalj på Sum-sim. Hon simmade lite överraskande in på en tredje plats på 100 meter frisim i 14-årsklassen och satte nytt personbästa med två sekunder.

– Hon var i förväg inte högt rankad, men har tidigare simmat fort. Hon lyfter när det är final och när det gäller som mest.

Stora förhandshoppet Dennis Dukic nådde inte final i någon av sina klasser. Han får sikta in sig på nästa mästerskap. På onsdag drar SM-veckan och simningens junior- och senior-SM igång i Norrköping