Julia Engström har väntat sedan i mars på att få spela golftävlingar igen. Nu är det klart att det blir omstart i Skottland i augusti.
Julia Engström har väntat sedan i mars på att få spela golftävlingar igen. Nu är det klart att det blir omstart i Skottland i augusti. Bild: Roger Larsson/arkiv

Julia Engströms glada besked – då blir det tävlingar igen

Alla tävlingar stoppades när hon stod på topp. Men här är glada besked för Julia Engström, 19 – proffssäsongen startar om med Scottish Open i augusti, direkt följd av majorn British Open.
– Äntligen, säger Halmstads golfstjärna.

ANNONS
|

Julia Engström inledde 2020 strålande. Hon var topp sju i årets tre första tävlingar – och tog sin första seger på Europatouren när hon vann Women's NSW Open i Australien i månadsskiftet februari–mars.

Men sedan slog coronaviruset till och stoppade alla internationella proffstävlingar.

Nu börjar det dock ljusna. I dagarna har det blivit klart att toursäsongen återupptas med Scottish Open på North Berwick-banan utanför Edinburgh den 13–16 augusti, direkt följd av årets första ”major” British Open på Royal Troon på skotska västkusten veckan efter.

Utan åskådare

Båda tävlingarna kommer att spelas utan publik – men de blir, som det ser ut i dagsläget, av.

ANNONS

– Det blir skönt att få komma i gång igen. Äntligen! Nu kan man lägga upp en plan och det är väldigt skönt, tycker jag, säger Julia Engström.

Hur säsongen ser ut efter de två tävlingarna är dock fortfarande oklart. Europatouren har ytterligare sex tävlingar i kalendern i höst – plus två som ställdes in tidigare år.

– De säger att de snart ska släppa ett schema, men det är beroende på hur allting utvecklas och vad olika länder har för möjlighet att släppa in folk. Man får ta en tävling i taget, säger Julia Engström.

Besegrade herrlag

Hon deltog liksom Ringenäs GK-kollegan Ingrid Lindblad i lagtävlingen på Omberg i slutet av juni, där några av Sveriges bästa golfdamer besegrade ett herrlag. Men annars har hon inte spelat någon tävling sedan mitten av mars.

Hur tufft har tävlingsuppehållet varit för dig?

– Det har varit en så konstig situation så man fick finna sig i ganska snabbt att det här är läget just nu och man får ta det för vad det är. Det är inget att stressa upp sig för, för det har inte gått att göra någonting åt det. Men det är klart att det har varit segt – sjukt segt.

ANNONS

Har du själv varit sjuk?

– Nej, jag tror inte att jag har haft det. Det vet man ju inte, men jag har inte haft några symptom.

LÄS MER:Olägligt avbrott på touren för Halmstads golfstjärna

ANNONS