Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Julia Engströms annorlunda firande – efter nya toursegern

Dagen efter nya Europatoursegern i Frankrike.
Då var Julia Engström, 19, på Halmstad Golfklubb i Tylösand – på padelbanan.
– Det är kul att spela. Det är en rolig sport, säger golfstjärnan.

Julia Engström flög hem till Sverige direkt efter triumfen i Lacoste Ladies Open De France på Gold du Médoc-banan utanför Bordeaux i lördags kväll. Med sig i bagaget hade hon en segercheck på strax under 300 000 kronor.

Ringenäs GK-spelaren gick ut på lördagens tredje och avslutande rond i ledning med fyra slag efter fredagens kanonrunda på 64 slag, sju under par – inklusive ett hole-in-one på det åttonde hålet, ett par tre över 122 meter.

På lördagen utökade hon försprånget till fem slag efter två birdies (ett slag under par) på de tre första hålen. Men sedan gick det trögare och efter tolv hål var ledningen nere i ett slag.

”Skönt att hålla undan”

Engström jagades framför allt av fransyskan Celine Herbin – men lyckades försvara förstaplatsen och vann till slut med ett slag före Herbin och argentinskan Magdalena Simmermacher, som delade andraplatsen.

– Hon gjorde lite birdies och jag gjorde lite bogeys. Då blir det tajt. Så det var kul att kunna hålla undan och vinna, säger Julia Engström.

Hon gick den avslutande ronden på 72 slag, det vill säga åtta slag sämre än i fredags.

Vad var skillnaden?

– Jag slog mig inte riktigt lika nära flaggorna och fick inte i så många puttar heller. Det var väl det som var skillnaden. Men fredagen var extremt bra spelad. Det är skönt att känna att man kan ha några sådana rundor också.

Segern är Julia Engströms andra på Europatouren efter vinsten i Women’s NSW Open i Australien i månadsskiftet februari–mars.

Tungt efter coronastoppet

Därefter stoppade coronapandemin all proffsgolf. Omstarten i augusti efter fem månaders paus var motig för Engström, som missade kvalgränsen i de tre första tävlingarna, inklusive British Open.

Vad var det som inte funkade där?

– Framför allt var det väldigt annorlunda efter att ha varit på hemmaplan mycket och hittat rutiner här hemma. Sedan var det ganska mycket annorlunda runt de tävlingarna – mycket tester, man fick inte lov att röra sig någonstans och var väldigt isolerad. Och så hittade jag väl helt enkelt inte rätt i spelet heller.

– Men det är som det är. Jag fick vinna denna veckan i stället.

Har du ändrat något i spelet för att hitta formen igen?

– Jag försökte göra lite teknikändringar under uppehållet och det tog lite tid att få dem att falla på plats. Men det känns som att de börjar göra det nu.

Mot Solheim Cup

Vinsten i Frankrike gör också att Julia Engström är ny etta på Europatourens Solheim Cup-rankning inför nästa prestigemöte med USA i Ohio om knappt ett år. Ettan och tvåan på rankningen är garanterade en plats i Europas lag 2021.

– Det hade varit häftigt så klart. Det är ett stort event, säger hon.

Julia Engström firade segern på söndagseftermiddagen med att spela padel tillsammans med managern Madeleine Ziegert och respektive pojkvän/make på Halmstad GK.

– Det är kul att spela. Det är en rolig sport och den blir bara större och större, säger Engström, som fastnade för den populära racketsporten under coronauppehållet.

Nästa tävling på Europatouren i golf spelas i Dubai, men dröjer till 4–6 november. Därefter avslutas säsongen i Spanien 26–29 november.

LÄS MER: Andra segern för Julia Engström på Europatouren

LÄS MER: Julia Engström tvingas skjuta på USA-satsningen

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!