JSM-silver till Jack Johansson

I helgen avgjordes de svenska juniormästerskapen i friidrott på Vellinge IP i södra Skåne och där fick Jack Johansson från Laholms IF till ett riktigt bra lopp i finalen på 300 meter häck.

ANNONS
|

Det syntes att han var vän med avståndet mellan häckarna och att han kunde trycka på i löpningen.

– Det känns skönt. Alltså, det har inte fungerat så bra under säsongen, men nu fick jag ett bra lopp. Det var väl bara någon häck som inte stämde, annars så var det bara att springa på, sa Jack direkt efter målgång då han inte visste om sin tid.

Den var så bra som 39,81 och första gången under 40 sekunder för säsongen.

- Det var ju inte så långt bakom ettan heller.

Vann gjorde Carl Sjöstedt från Göta på 38,73.

I spjutkastningen för P19-klassen så får man väl säga att Jonathan Hardy från Rydö ASK hade marginalerna på sin sida, när han med 25 centimeter tog hem bronset. Hardys längsta kast mätte 60.25.

ANNONS

IFK Halmstads mångkampare Kim Fransson noterade 6.17 i längd och var på det sexa i P17-klassen samt fina 52.45 i spjut. Det räckte till en åttonde plats bland specialisterna. Medan Richard Berg, IFK, var femma i tresteg på 13.17.

En strålande löpning svarade Robin Lindgren, ex-IFK:aren och numera Örgryte, för på 2 000 meter hinder. Ett silver på strålande 5.52,89 och med bara träningskompisen, klubbkamraten och svenska seniormästaren på hinder Eric Senorski på 5.40,80 före sig.

Han var även sjua på 5 000 meter på 14.43,25, men såg då inte lika pigg ut som i hinderfinalen. Noterbart är att Robin, i hinderfinalen, då var före JEM-löparen Andreas Åhwall.

En normal dag så hade Lisa Thelander, IFK, tagit hem F19-höjden, där sex stycken tjejer klarade 1.67. Men sex stycken tjejer klarade den höjden och Lisa stannade på för henne beskedliga 1.59.

ANNONS