Liverpool har inlett Premier League-säsongen med tre raka segrar.
Liverpool har inlett Premier League-säsongen med tre raka segrar. Bild: Paul Ellis/AP/TT

Jota målskytt när Liverpool vände till seger

Liverpool var i underläge – men bara i tre minuter. 0–1 blev 3–1 mot Arsenal och nyförvärvet Diogo Jota gjorde mål direkt i debuten.

Ska man ha en chans mot suveräna fjolårsvinnaren Liverpool är det en bra början att göra första målet. Vilket var precis vad Arsenal gjorde på Anfield, med god hjälp av Liverpools vänsterback Andrew Robertson, när de två fullpoängarna möttes i den tredje Premier League-omgången.

Efter en snabb spelvändning fick Robertson läge att rensa undan bollen, men han skickade den åt helt fel håll – rakt i gapet på Alexandre Lacazette. Hans halvträff lurade i sin tur Alisson i hemmamålet och så hade Arsenal hastigt och lustigt 1–0 i 25:e minuten.

Robertson fick revansch

Men sedan var det slut på det roliga för Arsenal.

Bara tre minuter senare forsade Mohamed Salah fram på högerkanten och sköt. Bernd Leno räddade, men inte bättre än att Sadio Mané enkelt kunde peta in returen till 1–1. När klockan hade tickat fram till matchminut 34 var det dags för Robertson att få revansch. Han smög in i straffområdet helt obevakad, tog emot ett inlägg från ytterbackskollegan Trent Alexander-Arnold och satte Liverpools 2–1-mål.

Liverpool hade det mesta av både bollinnehav och målchanser, men mitt i andra halvlek fick Lacazette ett utsökt läge att bli tvåmålsskytt. Alisson gick segrande ur duellen och räddade den frispelade fransmannens skott.

När matchen led mot sitt slut kastade Liverpool in Diogo Jota och den färska anfallsvärvningen från Wolverhampton var nära att näta direkt efter några minuter av debuten. Salah förarbetade läckert, men Jotas avslut gick utanför.

I 88:e minuten fick Jota en ny chans och tog den. Från straffområdeslinjen prickade portugisen in 3–1-målet som punkterade matchen.

Leicester, Liverpool och Everton har alla inlett med tre segrar och står på nio poäng i toppen av Premier League-tabellen.

Seger för Aston Villa

Tidigare på kvällen tog Aston Villa en bekväm 3–0-seger mot Fulham i London. Jack Grealish och Conor Hourihane såg till att bortalaget hade 2–0 redan efter en kvart och efter paus satte Tyrone Mings kvällens sista mål på Craven Cottage.

Aston Villa har därmed vunnit sina två matcher, medan Fulham har tre raka förluster.