Josephine Janson fixade silvret

Josephine Janson och Sverige tog hem andraplatsen i flick-EM i golf för lag. Vann gjorde Irland när tävlingarna avgjordes i finska Kokkola.

ANNONS
|

– Det är en fantastiskt rolig tävling, säger Josephine Janson, från Ringenäs GK. Vi har haft en jättebra sammanhållning i laget.

Tävlingarna började i tisdags då det inledningsvis såg ganska tungt ut för svenskorna. I kvalificeringsspelet låg Sverige ett tag delad åtta tillsammans med fem andra lag. Efter stabilt spel från Sverige lyckades Josephine Janson säkra Sveriges plats i kvartsfinalen.

När sedan värdlandet Finland besegrats väntade Spanien i semifinal. Det blev en tät och jämn match men Sverige vann och kunde avancera till final och ett möte med Irland.

Landslagets förbundskapten Walter Danewid var efter hemkomsten från Finland, närmast lyrisk i sina omdömen av turneringen, det svenska laget och Josephine Janson.

ANNONS

– Jag tror aldrig jag sett så bra flickor. Jag har upplevt mycket men mötet med Irland tar nog priset, säger han.

Mot Irland förlorade Sverige de inledande två matcherna. Därför krävdes det vinst i de resterande tre för att vinna. Halvvägs in i de tre sista matcherna låg Sverige under stort.

– Då var vi inte i brygga utan under mattan, säger Walter Danewid.

Efter det knappade svenskorna in men fick till slut se sig besegrade. Josephine Janson, lät lite besviken när hon talade om upphämtningen som sånär lyckades.

– Ja, vi var riktigt nära att komma tillbaka där. Men på det hela är jag enormt nöjd.

Josephine, som haft lite problem tidigare i år, fick efteråt mängder av beröm av sin förbundskapten.

ANNONS