Jörgen Persson bakom ny sport – lanserar padelpingis

Han är bordtennislegendar och förbundskapten, men gillar också padel.
Nu är Jörgen Persson med och utvecklar en ny idrott som kombinerar de båda racketsporterna. Här är – padelpingis.
– Det hade varit roligt att få någon bana här i Halmstad, säger han.

ANNONS
|

Padel har varit de senaste årens stora popsport i Sverige. Banor och hallar har ploppat upp som svampar ur jorden – inte minst i Halmstadtrakten.

Nu verkar boomen vara på väg att avta. Då sjösätts i stället padelpingis, som kortfattat kan beskrivas som bordtennis i en glasbur där det – precis som i padel – är tillåtet att spela bollen via väggarna.

Två göteborgare, Erik Magnarsson och Magnus Willner, kom på den ursprungliga idén efter att ha spelat after work-bordtennis i ett konferensrum med glasväggar på Willners kontor.

Sedan har projektet växt och finslipats ihop med bland andra golfproffset och padelpionjären Johan Edfors och Jörgen Persson, som bidrar med sina expertkunskaper från bordtennisen.

ANNONS

– Det är bara i starten, men det är en intressant grej och kul att spela. Eftersom man kan använda väggarna så gäller det att vara lite snabbtänkt, säger Persson och tillägger:

– Det är enkelt, för det är inte så mycket skruv i bollarna som det är i pingis. Du kan spela både singel, dubbel och mixed, och det kräver inte så stor plats eftersom buren är 3x6 meter.

Även bord, bollar och racketar har anpassats.

– Det är ett mindre bord än vanligt, racketarna är större, nätet är högre, bollen är 55 millimeter mot 40 i vanlig pingis och det är inte gummi på racketen, förklarar Jörgen Persson.

Hittills finns bara två padelpingisbanor, som båda ligger i padelhallar i Göteborg. Men planen är att inom kort expandera utanför 031-området. Intresse verkar finnas – Erik Magnarsson berättar att en video med en spelsekvens har fått 8,4 miljoner visningar på Tiktok.

– Tanken är att komma i gång på lite fler ställen i Sverige och en annan ska försöka få ut det internationellt också eftersom jag reser mycket. Jag träffar ju rätt mycket folk och ska se om man kan sälja in det på sikt till lite andra länder, säger Jörgen Persson.

ANNONS

Kan det bli en bana i Halmstad också?

– Ja, det hoppas jag ju. Nu har jag varit i väg i sex veckor (med bordtennislandslaget, HP:s anm), men det blir ju mitt jobb att försöka få till det. Det hade varit roligt att få någon bana här i Halmstad, i en padelhall eller i ett köpcentrum – man kan ha lite blandat.

I tv-klippet högst upp i den här artikeln kan du se Jörgen Persson och Johan Edfors samt Adam Samuelsson och Simon Larsson, som är instruktörer i padelhallen i Högsbo i Göteborg, spela padelpingis.

LÄS MER:Karlsson och Falck Europamästare!

LÄS MER:Jörgen Perssons speciella möte med Bill Clinton – på golfbana i Kina

ANNONS