Jordan Larsson har blandade känslor inför att återvända till Ryssland. Arkivbild.
Jordan Larsson har blandade känslor inför att återvända till Ryssland. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Jordan Larsson: "Det är obehagligt"

Ligaomstarten i Ryssland närmar sig. Jordan Larsson har blandade känslor inför att snart tvingas återvända till klubblaget Spartak Moskva.

ANNONS

– Det ska bli jättekul att komma i gång med fotbollen igen, men samtidigt har jag hört att det är ganska stora problem med sjukdomen i just Moskva. Det är obehagligt på sitt sätt, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Ligaomstarten i Ryssland ska ske den 21 juni. Åtta omgångar återstår och Spartak ligger på åttonde plats, 22 poäng efter serieledande Zenit.

Jordan Larsson, som lämnade IFK Norrköping för Spartak förra sommaren, har fått olika bud om när han ska vara tillbaka, men säger att det just nu ser ut som att han kommer flyga tillbaka på söndag eller måndag.

ANNONS

Enligt HD har han kontakt med lagkamrater och andra personer i klubben och följer händelseutvecklingen.

– De har varit i "lockdown" väldigt länge, i princip sedan jag åkte. Jag tror att de kommer börja släppa på det lite, men det har varit mycket problematik. Jag tror att antalet smittade per dag dubblades för någon vecka sedan. Och jag tror inte de har nått sin "peak" i Moskva, säger anfallaren.

– Jag är ingen epidemiolog, jag har inte hundra koll, men det är vad jag har fått höra. Det är oroande på sitt sätt, men man får göra vad man kan för att hålla sig frisk.

ANNONS