Amanda Johnsson Haahr har gjort 16 mål för Halmia denna säsongen.
Amanda Johnsson Haahr har gjort 16 mål för Halmia denna säsongen.

Johnsson Haahr klar för allsvenskt lag

Halmias skyttedrottning Amanda Johnsson Haahr, 21, har skrivit på för allsvenska Kopparbergs/Göteborg FC. Hon börjar träna med laget redan under måndagen.

ANNONS
|

– Jag har knappt hunnit känna efter. Det gick väldigt snabbt från att Stefan (Rehn, tränare) ringde mig förra veckan tills att det blev klart. Men det känns otroligt bra, säger Johnsson Haahr.

Den här säsongen har anfallarengjort 16mål på 13matcher förHalmia i division 1, och ligger på andra plats i skytteligan. Nu tar hon nästa steg i karriären, och ska försöka slå sig in i allsvenskan.

– Jag har haft som personligt mål att testa hur långt jag kan gå, och hur högt jag håller. Så det känns kul att få chansen nu.

Detta är inte Amandas första kontakt med Kopparbergs/Göteborg. Hon tränade med klubben redan för tre år sedan.

ANNONS

– Jag var där och provtränade, och de var intresserade. Men jag var inte riktigt där mentalt, och jag valde att inte flytta på mig.

Kort efter det tog 21-åringen en paus från fotbollen.Hon har nu, via HBK, startat om i Halmia.

Avtalet som hon har skrivit med klubben innebär också att hon direkt lånas ut till Halmia.Hon kommer att representera båda klubbarna samtidigt, och kan fortsätta att spela matcher med Halmia, medan hon försöker ta en plats i Göteborg.

Amanda ska dessutom börja studera i Göteborg till hösten. Hon ska läsa tekniskt basår, med sikte på att bli ingenjör.

– Jag skulle ju ändå flytta, så att få chansen att även spela fotboll i Göteborg blir en perfekt lösning.

ANNONS