Vidar Johansson gjorde bra i från sig på SM och var inte långt i från en medalj.

Johansson sexa i terräng-SM

I helgen avgjordes den sista SM-tävlingen för säsongen och där det var Hälle IF som arrangerade mästerskapet i terräng på Samnerödsfältet vid Rimnersvallen/hallen i Uddevalla. Tävlingen bjöd på en riktigt utslagsgivande bana både när det gäller uppför och inte minst utför.

|

Och med 22 sekunder från till bronset, så slutade Vidar Johansson från Halmstad och tävlande för Sävedalens AIK på en sjätteplats. Vidar hade tiden 19.58 på sex kilometer.

På herrarnas korta bana så blev det en förstagångsmästare i form av Jonas Leandersson från Malmö AI och med landslagsmannen på hinder, Halmstadsonen Robin Lindgren tävlande för Örgryte, på en nionde plats. Robin prickade tolv minuter på den fyra kilometer långa banan.

Robin var sedan också tionde man på tolv kilometer och det med tiden 38.20, där det krävdes 37.28 för brons. Vann här gjorde Adhanom Abraham, Eskilstuna, med 37.02 – hans sjunde guld på ett år.

– Var inte beredd på farten, de sprang fort. Hamnade långt bak direkt i backen och fick slita mig runt hela vägen utan en skön känsla. Glad med min prestation då formen är dålig efter lugn period med säsongsavslutning i samband med Finnkampen, sa Robin.

– Öppnade mycket mer aggressivt på tolvan. Det straffade sig efter tre varv då jag blev så trött att jag trodde det var sista varvet. Vek ner mig mentalt och hade en svacka där jag tappade position från sjua till 15:e men kunde återigen växla tempo och spurta mig till en tionde plats med en bra sista kilometer, sa Robin – som satsar på att springa NM i eller utanför laget.

På veteransidan hittar man förra Laholmslöparen Annette Kroon, nu i Simlångsdalen, som var tvåa i K45-klassen med 16.50. Och här blev det guld för Kerstin Wåhlén, IF Göta Karlstad, på 15.51.

Och i klassen under slutade Linda Åkerman, IFK Halmstad, på en sjätteplats. Linda som är ex-landslagskvinna i mångkamp och som väl är en flitig veteran. Nu alltså sexa i terräng.

Och till sist så gjorde tvåbarnsmamman Hanna Karlsson, Våxtorp och tävlande för Malmö AI, överraskande comeback i seniorklassen. Den snart 37-åriga före detta landslaglöparen som tog dubbla SM-guld när terräng-SM gick Halmstad fanns med på 8000 meter. Hanna slutade elva i klassen och hade landslagstjejer både före och efter sig.

Vann gjorde Sara Holmgren från Sävedalen på 28.43.

Och nästa år går mästerskapet i Västerås, som fanns på plats för att se vad man kan ta med sig till nästa år, samt att man lovade ett gräsligt underlag.