Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Per Johansson. Arkivbild.
Per Johansson. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Johansson får sparken – dagar före EM

Då råder oklarheter om damernas handbolls-EM kommer att arrangeras i Danmark eller inte i december.
Men det står klart är att Montenegro inte kommer att ledas av svenske förbundskaptenen Per Johansson, tidigare i det svenska landslaget.

Enligt Aftonbladet har Johansson fått sparken, bara tolv dagar före Montenegros planerade mästerskapspremiär mot Frankrike i Herning den 4 december. 50-åringen skulle ha slutat efter mästerskapet som pågår 3–20 december.

– Cirkeln sluts. Jag hoppade in med extremt kort varsel och fick lämna med extremt kort varsel. Det var nog menat att bli så. Men det är tråkigt att inte få ta avsked av tjejerna då detta skulle ha blivit vårt sista mästerskap ihop, säger Per Johansson, som också är tränare i ryska storklubben Rostov-Don, till Aftonbladet.

Vändorna kring handbolls-EM har varit många. Danmark skulle ha arrangerat mästerskapet tillsammans med Norge, som på grund av coronapandemin hoppade av arrangörskapet tidigare i veckan.

Danska handbollsförbundet jobbar vidare för att arrangera mästerskapet i egen regi, men landets regering har ännu inte gett något besked.