Bostons center Charlie Coyle styr in det avgörande målet på en passning från Marcus Johansson.

Johansson bakom Bostons vändning: "Otroligt"

Boston vände och vann den första Stanley Cup-kvartsfinalen mot Columbus. Marcus Johansson blev passningshjälte – med sina två första framspelningar i NHL-slutspelet.

|

Boston var illa ute på hemmais och befann sig i ett 1–2-underläge i den inledande kvartsfinalen, med knappt fem minuter kvar av matchen att spela.

Då fick Marcus Johansson – som inte hade gjort någon assist hittills i slutspelet – pucken vid mittplan och satte fart upp mot högra tekningscirkeln. På andra sidan såg han att Charlie Coyle hade mycket yta. Passningen var distinkt, och Coyles direktskott likaså.

Enkelt och snabbt

Duons passningsspel visade sig vara ett vinnande koncept, i dubbel bemärkelse. Ungefär fem minuter in i förlängningen var det dags igen. Efter ett snabbt uppspel fick Johansson pucken och passande in den mot Coyle som gjort sig uppseendeväckande fri framför mål, där han enkelt styrde in pucken och fastställde slutresultatet till 3–2.

Har de två hittat kemin?

- Ja, men vet du, jag tycker att vi har spelat bra hela tiden. Pucken har bara inte gått in för oss tidigare. Efter förra matchen kändes det som att vi hade förtjänat några. Så det var skönt att se de gå in (den här gången), säger svensken till presskåren efter matchen.

Fart, att låta pucken göra jobbet och hålla spelet enkelt spel beskriver han som det vinnande konceptet.

Första förlusten

- Det var vad jag tror låg bakom båda målen i dag. Att hålla det enkelt och att röra på fötterna och att ta vara på chanserna när vi får dem, säger han.

För Columbus del innebär det att laget förlorat sin första match i slutspelet, efter att ha gått obesegrade ur åttondelsmötet mot grundserievinnaren Tampa Bay.

- Vi kämpade i första perioden. Men jag tyckte att vi hittade vårt spel under några minuter där, men vi kunde inte slutföra matchen, sade tränaren John Tortorella vid presskonferensen efter matchen.

Nästa match i matchserien i bäst av sju spelas även den i Boston, natten mot söndag svensk tid.

Fakta: Kvartsfinalerna

Östra konferensen:

Columbus–Boston. Boston leder med 1–0 i matcher. Nästa match: 27/4 (natt mot söndag, svensk tid)

Carolina–New York Islanders. Matchdatum: 26/4 (natt mot lördag)