Johanna Boström får utmärkelsen ”Hallands eldsjäl 2020” av Hallands Friidrottsförbund för hennes arbete inom Laholms IF.
Johanna Boström får utmärkelsen ”Hallands eldsjäl 2020” av Hallands Friidrottsförbund för hennes arbete inom Laholms IF. Bild: Privat

Johanna Boström får utmärkelsen Hallands eldsjäl – efter 27 år i föreningen

Sedan hon var nio år gammal har Johanna Boström varit en del av Laholms IF friidrott. Nu, 27 år senare, prisas hon för sitt arbete för föreningens ungdomar då hon får utmärkelsen Hallands eldsjäl 2020.
– Jag blev glatt överraskad, säger hon.

ANNONS
|

Johanna Boström började träna friidrott i Laholms IF när hon var nio år och bestämde sig när hon var 14 år för att blir tränare.

Nu är hon 36 men har under åren ständigt haft föreningen nära sitt hjärta.

– Jag har varit aktiv väldigt länge i föreningen. Friidrotten har varit med större delen av mitt liv så det här är en del av mig, säger Johanna Boström.

Flera timmar i veckan lägger hon på att få ungdomarna i föreningen att utvecklas.

Något som hon tycker är bland det roligaste som finns.

– Det är ungdomarna som gör allt. Att få träffa dem och hela det här härliga gänget. De utvecklas hela tiden och att få vara en del av det genom att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter är hur roligt som helst.

ANNONS

Johanna prisad av Hallands Friidrottsförbund

Nu uppmärksammas också hennes arbete inom Laholms IF friidrott då hon får utmärkelsen Hallands eldsjäl 2020 från Hallands Friidrottsförbund.

En utmärkelse som Johanna själv var något överraskad över att hon fick.

– Jag blev glatt överraskad för jag hade ingen aning om att jag ens var nominerad. Så att få utmärkelsen var så klart väldigt roligt.

– Nomineringen löd att jag försöker vara där för ungdomarna och att jag vill deras bästa. Jag känner igen mig i det men jag har inte tänkt att det skulle vara något extra ordinärt utan jag gör det här för det är så himla roligt.

ANNONS