Johan Untersteiners Gina Meras är en av tio finalister i Stosprintern och duon svarade för ett gediget dagsverke i försöket trots en tuff resa i andraspår.
Johan Untersteiners Gina Meras är en av tio finalister i Stosprintern och duon svarade för ett gediget dagsverke i försöket trots en tuff resa i andraspår. Bild: Lars B Persson

Johan Untersteiners viktiga fullträff

Det senaste halvåret har Johan Untersteiner planerat och fokuserat mot seger i Stosprintern på hemmabanan för Gina Mearas. Halva jobbet är avklarat efter en säker seger i försöket på 1.11,7 trots en resa i ingenmansland och första segern i år för fyraåringen.

ANNONS
|

– Jag valde att köra i mitt egna tempo och litade på min häst, förklarar Johan.

Ies Elisabet drog i ett rufft tempo och Johan som hamnat i dödens koncentrerade sig på att reglera övriga motståndare. När ledarinnan mattades kom Gina Mearas i bra fart och vann med en betryggande längd före skrällen Matter Of Fact.

– Jag är förstås jättenöjd och jag tror att det är en häst som kan vinna finalen, betonar Johan.

Med stärkt självförtroende sedan uppvisningen bakom Tae Kwon Deos i gulddivisionen på Kalmar var det dags för Adrian Kolgjini att plocka en en ny stor fullträff.

ANNONS

Han har länge pratat sig varm om Sasha My Way som straffat ut sig i några lopp i år men nu höll fyraåringen sig i skinnet och plockade ner Grande Diva Sisu mitt på upploppet.

Från bakspåret var det från början en bra bit fram till Grande Diva Sisu. Men i andra par utvändigt kunde Adrian Kolgjini spara på krafterna och Sasha My Ways kraftfulla prestation på upploppet var av bästa märke.

Segertiden 1.11,2 imponerar men i finalen väntar bland annat Golden Tricks som landade på banrekordet 1.10,8, en putsning med två tiondelar från Heaven´s Doors fem år gamla rekord.

Förutom fartfesten innehöll första försöket till Stosprintern också en del dramatik. Dreamgirl Hall rullade över i galopp från spets i första kurvan och därmed öppnades dörren på vid gavel för Golden Tricks.

Från 800 meter hade Örjan Kihlström tag i taktpinnen och i spurten blev Waiting Hill Hall en fullvärdig motståndare och hon gick till final som tvåa.

I det sista försöket blev det en överraskande utgång. Digital Pro fick en fin resa bakom Galant Sisu och när luckan kom lyckades Torbjörn Jansson hitta en ny växel och överrumplade ledaren kort före mål.

Aptitretaren till Sprintermästaren kallat Genrepet vann Armour As i stor stil på 1.10,8. Stefan Persson kom till ledningen efter 400 meter och i mål fanns det krafter kvar. Någon start i Sprintermästaren blir det dock inte för Jerry Riordans springare som inte är anmäld.

ANNONS

Fakta: Lottningen till Stosprinterns final

Efter försöken till Stosprintern lottades spåren till finalen som avgörs torsdagen den 2 juli. Förstapriset är 800 000 kronor: 1) Gina Mearas, 2) Golden Tricks, 3) Digital Pro, 4) Sashay My Way 5) Matter of Fact, 6) Galant Sisu, 7) Boxer Shrimp, 8) Global Anarchy, 9) Grande Diva Sisu, 10) Waiting Hill Hall.

LÄS MER:Stjärnorna landar på Halmstadtravet – ligger en förväntan i luften

ANNONS