HP:s krönikör, Thomas Engman, beskriver Johan Untersteiners prestation bakom Maestro Crowe som ett mästerverk. Arkivbild.
HP:s krönikör, Thomas Engman, beskriver Johan Untersteiners prestation bakom Maestro Crowe som ett mästerverk. Arkivbild. Bild: MAXIM THORE

Johan Untersteiners skarpa blick en given närkontakt

Närbilder bör behandlas med försiktighet och i travets tevesändningar zoomas fälten oftast in i tid och otid. Sällan att kameralinsen fastnar på enskilda spelare i andra sportsändningar när bollen är i luften eller i rullning.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Bollkänslan saknas hos travets redaktörer men läderkulan kan även studsa rätt i travets värld. Den senaste höjdpunkten var ett klockrent ögonblick med Johan Untersteiners skarpa och skärpta uppsyn bakom Maestro Crowe.

Halmstadkusken ville inte bli uppsnurrad på läktaren ännu en gång med galopp från den lynniga krabaten. Johan ”vann” den fighten och tittarna fängslades på nära håll i en uppvisning i körkonstens ädla delar.

Närbilderna var den här gången väl befogade och gav en inblick i hur svårt eller lätt det är att handskas med hästar på den här nivån. Maestro Crowes seger var väntad men det krävdes ett mästerverk från Johans sida.

ANNONS

Under pandemin har många banor förutom den sportsliga delen fått krympa rejält på övrig verksamhet. In på det andra året med restriktionerna dyker det ändå upp fräscha idéer.

Direktsänd digital gala – nästa stora event

Sedan några veckor tillbaka har en podd i travets tecken lanserats i Halmstads regi. Nästa stora event är en direktsänd digital gala som drar igång efter fredagens V65-tävlingar.

På spel står elva kategorier och 2020 var åter ett sportsligt gynnsamt år för Halmstad. Flera prestationer av högsta klass både hos de två- och fyrbenta.

Konkurrensen är knivskarp och i flera av kategorierna är det onekligen knepigt att peka ut givna vinnare. Att nå toppen på hemmabanan kan ibland vara snårigare än att vinna ett pris på den stora hästgalan.

Ljusglimtarna förra året gick främst i Stefan Perssons tecken som vann E3-finalen med skrällen Globalizer och han följde upp med seger i Oaksfinalen på Solvalla bakom Björn Goops Eagle Eye Sherry.

För några år sedan tog Dan Widegren beslutet att krympa på träningsrörelsen precis som Petri Puro gjort det senaste året. Drivkraften saknas inte men duon har inte så mycket kvar att bevisa.

Flera års skadebekymmer påverkade också Dan som körsven i negativ riktning men skam den som ger sig. Lusten har väckts till liv hos Dan som med fem lopp i ryggen de tre senaste åren dyker upp som fågeln Fenix i V65:an bakom Domingoa.

ANNONS

Ett sto som visade framfötterna som treåring och hon öppnar samtidigt dörren för stallet 2021 som hittills i år har gått på sparlåga. Det vill säga tränat sig i form inför nya utmaningar.

Kentucky Zon som singelstreck

Domingoa startar från spår ett som kan bli en fälla men hon måste ändå ses med god segerchans.

På V65-kupongen blir Kentucky Zon ett fräckt singelstreck i den fjärde avdelningen. Senast gick 66-oddsaren mycket starkt i spurten. Finns samma gnista igen kommer det en välförtjänt seger men till ett betydligt lägre odds.

V65:an lyfter inte sportsligt på förhand och vem minns inte den förra omgången i den här spelformen när det blev jackpot både i sex- och femrättspotten. Dags för repris?

Och till sist. De kommande V75-tävlingarna som skulle körts i Norge fick flyttas till Mantorp. Anledningen är att norska myndigheter inte är trygga i smittspridningen som sker i landet och gav kalla handen till arrangemanget.

HP:s V65-system:

V64 1: 5,6,11. Res: 1–7.

V64 2: 1,9,10. Res: 6–11.

V64 3: 1,7,8,10. Res: 4–6.

V64 4: 7 Kentucky Zon. Res: 9–4.

V64 5: 2,3,6,8,9. Res: 7–10.

V64 6: 3,6. Res: 4–2.

360 rader

ANNONS