Johan Untersteiner (här på hästen Armour AS inför en V75-tävling i Malmö i april) stängs av i fem dagar och får böta 4000 kronor efter att märken hittats på hästen Opulent Tile.
Johan Untersteiner (här på hästen Armour AS inför en V75-tävling i Malmö i april) stängs av i fem dagar och får böta 4000 kronor efter att märken hittats på hästen Opulent Tile. Bild: PETTER ARVIDSON

Johan Untersteiner stängs av – märken hittades på V75-hästen

Johan Untersteiner vann på V75 med Opulent Tile. Nu får Halmstadkusken böter och fem dagars körförbud efter att märken upptäckts på hästen.
– Det är klart att vi inte ska ha några märken på hästarna, säger Johan Untersteiner till Travronden.

ANNONS
|

Johan Untersteiner vann V75-3 på Jägersro i lördags med Peter Untersteiners Opulent Tile.

Efter loppet bestraffades den förstnämnde med böter på 1 500 kronor för snäv körning.

Vid en dopningskontroll efter loppet upptäcktes även märken på hästen och nu döms Johan Untersteiner till ytterligare böter på 4 000 kronor och Halmstadkusken får även körförbud mellan den 5 och 10 december.

– Det är klart att vi inte ska ha några märken på hästarna. Det är prio ett och vi är väldigt måna om våra hästar. Jag blev alltså inte dömd för min drivning först. Då är drivningen korrekt enligt domarna. Varken domarna eller jag tyckte att jag missbrukade körspöet, säger Johan Untersteiner till Travronden enligt Aftonbladet.

ANNONS

– Därför är det väldigt olustigt att det blev ett märke som jag fick se klart och tydligt. Det är svårt att skydda sig mot så länge vi har körspöet. Sedan behöver det inte vara körspöet som ger märke heller, det kan vara en töm också till exempel.

Untersteiner förstår straffet

Till tidningen säger Johan Untersteiner att han förstår straffet.

– Ja, alltså vi måste ha ett strikt regelverk. Som det är i dag har man dömt rätt helt enkelt. Det är ändå tudelat. Det är ingen som vill skapa märken på en häst.

ANNONS