Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Untersteiner styrde Missle Hill till final i Elitloppet. Bild: Henrik Montgomery/TT
Johan Untersteiner styrde Missle Hill till final i Elitloppet. Bild: Henrik Montgomery/TT

Johan Untersteiner satte färg på finalen

Efter sju sorger och åtta bedrövelser lyckades Propulsion i sitt femte försök i Elitoppet bärga trofén som han så hett jagat i många år.
Det finns bara en ”Propp” och han står i mitt stall, ler tränaren Daniel Rydén i TV4.

Propulsion fick kämpa för finalplatsen men i finalen blev det en drömlöpning regisserad av Örjan Kihlström. I sista kurvan laddade Örjan den stora kanonen och svepte förbi klungan mot en mycket säker seger.

Rejält med färg på finalen satte Johan Untersteiner som sände fram Propulsions stallkamrat Missle Hill till ledningen. Men han fick elakt tryck av Racing Mange och krafterna sinade på upploppet.

Försöken i Elitloppet på Solvallas 6 000:e tävlingsdag bjöd på dramatik och spänning. Halmstadkusken Johan Untersteiner som gjorde sin femte start i Elitloppet var koncentrerad och på hugget från start i första försöket bakom Missle Hill.

Från ledningen blev det en fin resa och Halmstadkusken fick maximal utdelning som tvåa.

– Det här var Missle Hills första lopp mot eliten och vi får se hur han klarar andra heatet, konstaterar hästens tränare Daniel Redén, som fick full pott med tre hästar till finalen.

Earl Simon vann loppet i stor stil från andra par utvändigt med Frank Ouvrie som körde sitt första lopp i Sverige. Hästen tränas av Jarmo Niskanen som har sin tränarverksamhet i Franrike.

Vidare till finalen gick även Sorbet och Milliondollarrhyme. Den stora dramatiken utspelades i starten sedan Vivid Wise As och Disco Volante galopperade bort sig.

Det andra försöket blev en uppvisning från Cokstiles sida som vann från utvändigt ledaren. Christoffer Eriksson försvarade positionen med näbbar och klor mot Propulsion som vandrade hela loppet i tredjespår men han tog sig ändå till final.

Tvåa blev Racing Mange som fick chansen invändigt på upploppet. En fjäder i hatten för Joakim Lövgren och uppfödarna Madeleine Djupdahl och Christer Bertilsson i Grimeton.

Spårlottningen blev bingo för Lövgren som något förvånad kunde välja spår ett sedan vinnarna lämnat walk over på drömspåret.

Johan Untersteiner laddade på lördagen upp inför Elitloppet med att vinna specialloppet ”speed race” över 640 meter. Med norsktränade Jeffersom Dotcom dominerade Johan från ledningen både försök och final.

Och helgen på Solvalla bjöd på en rekordslakt utöver det vanliga. I topp hamnade Moni Viking som i Harper Hanovers lopp landade på världsrekordet 1.11,9/3180 meter.

Björn Goop var i favoritrollen och Moni Viking bjöd på en uppvisning på den sista rundan och i mål bjöd Björn för ovanlighetens skull på en segergest

Ecurie D. med Erik Adielsson i sulkyn kom obesegrad till fyraåringseliten och den norsktränade hästen tog tionde raka segern.

Han putsade samtidigt det svenska rekordet med en tiondel till 1,09,2/1609 meter. Det gamla rekordet hade Uncle Lasse från Sprintermästaren.

Wilhelm Paals nyförvärv Stepping Spaceboy var aktuell för Elitloppet och han visade toppform i ett sprinterlopp som han vann från ledningen.

I Diamantstoets final blev det seger för Petri Puros Sharp Dream med Peter Ingves i sulkyn. Duon avgjorde säkert på upploppet efter en fin resa.

LÄS MER: Untersteiner ska skapa magi – på fyra minuter

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!