Johan Untersteiner får en ny huvudsponsor och då får hans klassiska röda dress ge vika.
Johan Untersteiner får en ny huvudsponsor och då får hans klassiska röda dress ge vika. Bild: Jari Välitalo

Johan Untersteiner byter rött mot svart: ”Känns vemodigt

Johan Untersteiner har alltid kört i röd dräkt, men från och med nu är det svart som gäller. Travstjärnan från Halmstad byter nämligen huvudsponsor.
– Efter nästan 20 år känns det vemodigt, tycker Johan Untersteiner.

ANNONS
|

Ända sedan Johan Untersteiner började tävlingsköra har den röda tröjan eller jackan varit ett signum för 36-åringen.

Men framöver är det den svarta färgen – med början på lördag i V75 på Kalmartravet – som gäller.

Untersteiner byter huvudsponsor – från Åledsföretaget LinSon till Cashbuddy.

– Vi har kamperat ihop i nästan 20 år, men tyvärr blir det så här ibland att man måste gå vidare. Jag är fantastiskt nöjd med LinSon, men företaget har haft ett lite sämre år på grund av coronan och jag fick ett erbjudande av Cashbuddy som jag inte kunde tacka nej till, säger Johan Untersteiner.

ANNONS

Han har tidigare haft svart och vitt i sin dräkt och färgerna blir desamma efter bytet även om svart är den som blir mest framträdande nu.

– Min nya sponsor har grönt och vitt, men det var aldrig något alternativ för mig. Det är ungefär som om HBK skulle spela i lila, funderar Untersteiner.

– Men redan för fyra år sedan var det på gång att jag skulle byta till svart när företaget ändrade i sin logotyp, men då blev det röda kvar.

Bra avslutning på året

Johan fick en bra avslutning på 2020 när han vann i årets sista tävling på Axevalla med Ture L.A, men ställer nu in siktet mot 2021 där ett flertal av ställets hästar ska tävla i Frankrike under januari. Dock finns det ingen som startar i klassiska Prix d´Amerique.

– Nej, jag har ju Cyber Lane, men hästen är valack och får inte starta i Prix d´Amerique. 2020 fördes diskussioner om att öppna upp för valacker, men omröstningen gjorde tyvärr att valacker fortfarande utestängs och jag tror att det tar lång tid innan det blir aktuellt igen.

Han har gott om 2021.

– Jag tycker att stallet ser bra ut, det är välfyllt. Ska bli spännande att följa alla unghästar.

ANNONS

Bra känsla med stallets treåringar

I fjol hade Untersteiner inget flyt med treåringarna, men hoppas på bättring det här året.

– Redan 2019 kände vi att den kullen inte var så bra och under 2020 visade det sig att ingen riktigt höll klassen. Nu tar vi ny sats med treåringarna och den här gången har jag en helt annan känsla. Hästarna har gått bra i kvalificeringsloppen och jag skulle bli förvånad om inte någon lyckas.

LÄS MER: ”Att heta Untersteiner har till 99 procent varit en fördel”

ANNONS