Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Jeremejeff firar ett av sex Häckenmål hemma mot Brommapojkarna.

Jeremejeff-effekten gav Häcken fjärde raka

Getingarna från Hisingen gav Brommapojkarna ett stick som svider rejält. Direkt från avspark attackerade de som en svärm och vassast av alla var Alexander Jeremejeff med två galanta mål i 6–0-segern mot Brommapojkarna.

Värmen har gett oss en riktig getingsommar. Och tydligast märks det på Hisingen i Göteborg. Gulsvarta Häcken tog på söndagen sin fjärde raka seger och har en målskillnad på 15–1 under augusti månad. Och mot Brommapojkarna i getingboet på Bravida Arena inför 2 089 åskådare var det aldrig någon diskussion.

Alexander Jeremejeff sprang igenom redan i den tredje minuten och slog in bollen från nära håll.

- Det var skönt att få hål på dem direkt, säger han i eftersnacket.

Och sedan rann det bara på.

"Mitt vackraste mål i år"

Paulinho blev neddragen i straffområdet och stegade själv fram mot straffpunkten i den tionde minuten. BP:s målvakt Nikola Petric kunde rädda, bara för att få se hur Alexander Faltsetas störtade fram och slog in returen.

Matchen var över i den 22:a minten när Jeremejeff gjorde hemmalagets tredje mål, en riktig delikatess där han avslutade en kontring med en kanon i krysset.

- Jag gjorde en kroppsfint på försvararen och skruvade upp den i bortre krysset. Ibland får man till det. Mitt vackraste mål i år, säger han.

I andra halvlek matade Häcken på. I den 59:e minuten fick hemmapubliken se ytterligare en delikatess. Erik Friberg drog till utanför straffområdet med en rökare på volley och ökade på ledningen.

- Jag brukar göra ett mål per säsong: Så nu har jag gjort mitt för i år, säger han skämtsamt.

"Var katastrof"

I den 70:e minuten kunde Paulinho, den allsvenska skytteligaledaren utöka, när han från nära håll slog in 5–0. Det var hans 14:e mål för säsongen. Han har på egen hand gjort fler mål än vad BP som lag orkat med på hela säsongen (12).

I den 86:e minuten fastställde inbytte Viktor Lundberg slutresultatet 6–0 när han sprang igenom det vidöppna BP-försvaret och pricksköt i mål.

Häcken dominerade totalt och hade bud på flera mål men Nikola Petric i BP-målet stod för flera spektakulära räddningar. Det var helt enkelt klasskillnad mellan lagen.

- Häcken under den senaste tiden är, om inte det bästa så ett av de bästa lagen i Sverige. Men våra första 25 minuter var katastrof. Vi var inte närvarande och det påverkade allt, säger Gonçalo Pereira, assisterande tränare i BP, som coachade för dagen då Luis Pimenta var avstängd.

- En av de bästa sakerna med fotboll är att det är en ny match nästa vecka, säger han.

Siktar högt

Nu tittar Häcken uppåt i tabellen och vid horisonten hägrar en Europaplats.

- Det blir tufft. Vi har gett ett stort försprång till lagen som är framför oss. Men vi får gå för det, säger Andreas Alm.

Men om Häckentränaren är återhållsamt positiv är det andra tongångar hos Jeremejeff.

- Det är det vi siktar på till hundra procent. Fortsätter vi så här är det inte mycket som kan stoppa oss, säger mannen med effekten.

Smolk i glädjebägaren var att Nasiru Mohammed fick gå ut efter halvtimmen.

- Det var något med låret. Det finns en risk att han missar nästa match, säger Andreas Alm.

Häcken är fortfarande obesegrat på Bravida arena i år och andra lag ska ta varning. Än är getingsommaren inte över.