Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Jonas Jerebko är klar för NBA-mästarna Golden State Warriors. Arkivbild.

Jerebko klar för NBA-mästarna

Den svenske NBA-stjärnan Jonas Jerebko, 31, är klar för mästarlaget Golden State Warriors. Där blir han lagkamrat med världsspelare som Stephen Curry, Kevin Durant och DeMarcus Cousins. Det uppger klubben på sin webbplats.

Jerebko, som hade ett år kvar på kontraktet med Utah Jazz, blev uppsatt på waivers och när ingen klubb hade plockat upp rättigheterna till honom i måndags blev han fri att skriva kontakt med vilken klubb som helst i ligan.

Redan när Utah deklarerade att man inte hade för avsikt att fullfölja kontraktet kom rykten om att Jerebko var på väg till de två senaste årens NBA-mästare och under torsdagskvällen blev affären klar.

- Jag vill vinna och har alltid velat vinna. En sådan här chans får man inte så ofta och då tar man den. Jag kommer att vara bättre och mer redo än någonsin, säger svensken.

Klubben avslöjar inget om detaljerna i kontraktet men skriver att svensken ska spela med nummer 21 på bröstet. Jerebko hintade redan under onsdagen vad som var på gång när han lade ut en bild med Peter Forsbergs Tre Kronor-tröja på Instagram. Golden State har även de gult och blått som sina färger.

- Det är ett nummer man alltid har velat ha eftersom Foppa varit en idol. Men det har varit taget i alla klubbar eller hängt i taket. Det känns kul att äntligen få chansen att spela i 21 så det är en liten Foppahyllning, säger Jerebko.

Golden State Warriors blir Jerebkos fjärde NBA-klubb i karriären. Han har tidigare spelat för Detroit Pistons, 2009-15, Boston Celtics, 2015-17, och Utah Jazz, 2017-18.