Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förre HBK-tränaren Jens Gustafsson lämnar IFK Norrköping efter fem år. Bild: Peter Holgersson
Förre HBK-tränaren Jens Gustafsson lämnar IFK Norrköping efter fem år. Bild: Peter Holgersson

Jens Gustafsson lämnar IFK Norrköping

Efter fem år i IFK Nörrköping lämnar Jens Gustafsson sitt uppdrag som manager.
”Efter fem år som manager har Jens Gustafsson och klubben kommit överens om att gå skilda vägar”, skriver klubben på sin hemsida.

Under sena lördagskvällen kom beskedet att förre HBK-tränaren Jens Gustafsson lämnar sitt uppdrag som manager för allsvenska IFK Norrköping.

Gustafsson blev känd för Halmstadpubliken när han tog över tränarsysslan i Halmstads BK efter Josep Clotet Ruiz 2011. 2014 ersattes han av Janne Jönsson.

Han kom till IFK Norrköping 2016 och efter fem säsonger i klubben kliver han nu åt sidan.

”Båda parterna är överens om att det nu är dags att avsluta samarbetet som en del i IFK Norrköpings fortsatta utvecklingsarbete i syfte att befästa IFK Norrköping som Sveriges bästa fotbollsklubb. Jens har gjort stora och betydande insatser för föreningen och vi är övertygade om att Jens kommer vara fortsatt uppskattad i sina kommande uppdrag.”, skriver klubben på sin hemsida.

Gustafsson själv säger följande till klubbens hemsida:

”Jag vill på det här sättet tacka alla som gjort de här fem åren i IFK Norrköping till oförglömliga år. Tack till alla spelare och ledare som arbetat outtröttligt för att utveckla både laget och organisationen. Jag vill rikta ett speciellt tack till alla våra supportrar som starkt bidragit till mina bästa minnen av klubben. Det har varit ett privilegium att få inspireras och utmanas av alla vars hjärta klappar för laget och klubben och jag kommer för alltid att minnas er med värme och glädje. Det känns även oerhört bra att bidragit till att skapa de ekonomiska förutsättningarna som tryggar IFK för framtiden. Slutligen vill jag tacka staden Norrköping som fått mig att både känna mig välkommen och hemma.”

Fler lokala sportnyheter hittar du här