Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adnan Januzaj bjöd på matchens behållning i mötet mellan Belgien och England.

Januzaj om målet: "Jag tog min chans"

Ibland behöver inte en förstaplats vara åtråvärd. Det brydde sig inte Adnan Januzaj om – och det tackade publiken i Kaliningrad för. Yttermittfältarens pärla var matchens behållning i Belgiens 1–0-seger mot England.

Den kallades på förhand matchen som ingen ville vinna. Belgien och England var sedan tidigare klara för åttondelsfinal och skulle göra upp om förstaplatsen i grupp G. Men den där förstaplatsen skulle samtidigt ge en plats på den "svårare" sidan av slutspelsträdet – med lag som Brasilien, Frankrike, Argentina och Portugal på vägen till en eventuell final.

Den andra sidan såg onekligen behagligare ut när Japan dessutom ledde grupp H inför dagen. Efter eftermiddagens matcher var det dock plötsligt ett något svårare Colombia som hade lagt vantarna på förstaplatsen i grupp H och därmed gjort vägen för grupptvåan i grupp G något svårare.

Ingen underhållning

Gav det möjligtvis en morot att försöka vinna för belgarna och engelsmännen?

Åtminstone tydde inte laguppställningarna på det, då båda lagen valde att lufta det mesta av sina avbytarbänkar.

Inte heller gav den första halvleken några tecken på att det här var en match som till alla pris skulle vinnas, där publiken bjöds på en matchbild som, i stora penseldrag, påminde om långsamt torkande målarfärg sett till underhållningsvärde.

Injektionen som den här matchen behövde kom i stället i inledningen av andra halvlek.

Två stjärnsmällar

När reserver får spela så kan det ju också innebära att det är spelare som är hungriga att visa sina kvaliteter som får chansen.

Adnan Januzaj i Belgien var sannerligen hungrig.

- Det var en tajt och svår match. Vi båda ville vinna och vi behövde utnyttja våra chanser. Jag tog min och jag är väldigt nöjd, säger Januzaj till SVT efter sitt första VM-mål.

Hans vänsterskruv från straffområdeslinjen, som borrade sig otagbart in i Jordan Pickfords högra kryss, var matchens, utan konkurrens, finaste delikatess.

Inte ens den karamellen kunde dock till fullo väcka den här tillställningen – som efter det återgick till sitt tämligen händelsefattiga tillstånd hela vägen till slutsignalen.

"Förlusten gjorde ont"

- Det var två lag som har starka identiteter och starka i sitt sätt att spela. Och de var lite starkare än oss i dag, säger Marcus Rashford, som kanske hade Englands bästa läge i matchen, till SVT.

Han menade dock att båda lagen faktiskt ville vinna.

- Det är folk utifrån som säger det. Men på planen gör varje förlust ont. Att vi var vidare innan påverkade inte den känslan på planen, säger Rashford.

Samtidigt, på annan ort, avslutade Tunisien sitt VM snyggt via en 2–1-seger mot Panama. De två lagen var redan avhängda från kampen om åttondelsfinalsplats och hade enbart äran att spela för.