Vinnare. Josephine Janson från Ringenäs GK satte punkt för en motig period genom att vinna Borås Ladies Open på LET Access Series och Nordea Tour.
Vinnare. Josephine Janson från Ringenäs GK satte punkt för en motig period genom att vinna Borås Ladies Open på LET Access Series och Nordea Tour.

Janson slog till – med sin viktigaste seger

Det finns segrar och det finns segrar. Josephine Jansons i LET Access-tourtävlingen i Borås var av det riktigt efterlängtade slaget. – Jag har haft två tuffa år och då betyder det extra mycket att känna att man fortfarande kan, säger Ringenäsgolfaren.

ANNONS
|

Josephine Janson, 24, ledde från början till slut i Borås Ladies Open, som ingick både på LET Access Series (undertouren till Europatouren) och svensknorska Nordea Tour.

Efteråt kom glädjetårarna.

– Man vill så mycket, men ibland vill man för mycket så att det bara låser sig. Jag har jobbat mycket mentalt i vinter och hittat tillbaka till glädjen i spelet. Äntligen så visar det sig i resultaten också, säger hon.

Hur högt rankar du den här segern under karriären?

– För mig betyder den absolut mest. Efter att ha haft det så tungt som jag har haft det och alla timmar man lägger ner, så är det väldigt skönt att få lite tillbaka och få det svart på vitt.

ANNONS

Det blev dock en dramatisk avslutning på Borås GK. Josephine Janson ledde med två slag inför den tredje och sista ronden, men jagades bakifrån av ungerskan Csilla Lajtai-Rozsa, som gick ut fem slag efter halländskan men noterade sista dagens bästa resultat, 69 slag, tre under par.

Janson, som hade gått på 69 och 68 under de två första dagarna, avslutade med en 73-runda – men höll undan med ett slags marginal, trots ett vattenbesök på sista hålet.

– Det var lite ”shaky”, men det gick bra till slut. Jag gjorde par (på sista hålet) och det räckte, konstaterar hon.

Desto roligare då att prata om rond ett och två:

– Jag spelade väldigt bra de två första dagarna, spelade väldigt lugnt och det var väldigt kul att spela. Sista dagen blir det en lite annan sits, men jag är väldigt nöjd överlag. Det var väldigt många bra slag och jag puttade väldigt bra under hela tävlingen.

Efter första dagen var det till och med två Ringenässpelare i täten. Emma Svensson – som är hemma på sommarlov från collegestudierna i USA – inledde också med en 69-runda, men 78 och 73 slag därefter petade ner henne till en slutlig 19:e plats.

ANNONS

Om tre veckor är Janson och Svensson i elden igen. Då väntar klubblags-SM på Barsebäck, där Ringenäs är försvarande mästare.

ANNONS