Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Janson i ledning på Nordea Tour

Josephine Janson, Ringenäs GK, har fått spelet att stämma rejält under A6 Ladies Open i Jönköping. Efter 68 slag på andra varvet går hon under den avslutande ronden ut i ledarboll.

Efter EM för amatörer som avgjordes i England i juli bestämde sig 21-åriga Josephine Janson att avsluta sin framgångsrika amatörkarriär med två EM-guld och ett EM-silver i lag och SM-guld och SM-silver individuellt.

Nu är hon ute i proffslivets hårda värld. Starten som proffs gick okej även om hon missade cuten med två slag i Ingarö Ladies Open efter ronderna 73-74 i slutet av juli.

Den här veckan gör hon sitt andra framträdande på Nordea Tour efter de avslutade collegestudierna i USA. Under första ronden i onsdags gick hon på banans par, 72 slag, och i går flöt det på ännu bättre.

– Det var väldigt stabilt spel, bra järnslag och jag puttade bra, säger Josephine efter 68 slag (-4) på andra rundan i A6 Ladies Open.

Inför de avslutande 18 hålen är Josephine i ledning på 140 slag, två slag före Viva Schlasberg, Landskrona, och tre slag före Lisa Anderson, Delsjö, och Louise Kristersson, Ljunghusen.

Ledarboll på lördagen. Känslan inför det?

– Förhoppningsvis reagerar jag som i dag. Jag ska hålla mig till grunderna och det skulle så klart vara jätteskönt att få en bra start på proffskarriären med en seger, säger Josephine.

Även HGK-tjejerna Linda Henriksson och Linnea Torsson ligger bra med på 13:e respektive 17:e plats. Henriksson spelade bra första dagen, 70 slag men tappade till täten med en 77-rond. Torsson har varit jämn med två 74-ronder.

På herrarnas Nordea Tour på Landeryds GK ligger Haverdals Daniel Andersson bäst till efter första rundan på en tionde plats. 26-åringen noterades för 69 slag (-3) och är två slag efter en kvintett av spelare på 67 slag. Calle Öberg, Halmstad, och Jesper Billing (numera tävlande för Carlskrona) skuggar ett slag bakom Andersson på 20:e plats. Adam Björkegren, Ringenäs, och Benny Ahlenbäck, Laholm, ligger långt efter med 75 respektive 80 slag.

Fler lokala sportnyheter hittar du här