Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
HBK:s förre tränare Jan Jönsson är aktuell att återvända till norska klubben Stabaek. Bild: KRISTER ANDERSSON

Janne Jönsson kan återvända till Stabaek

Jan Jönsson, som tog upp Halmstads BK i allsvenskan 2016, kan vara på väg mot en återkomst i norsk fotboll. Enligt NRK för Jönsson diskussioner med sin förra klubb Stabaek.

Den förre HBK-tränaren Jan Jönsson, 59, är het på den norska tränarmarknaden och kan inom kort återvända till klubben han gjorde till norska mästare 2008.

Enligt norska NRK för Jönsson just nu diskussioner med Stabaek om en återkomst som tränare i klubben. Detta sedan lagets tränare Henning Berg lämnat klubben i torsdags för att ta över den cypriotiska klubben Omonia Nikosia.

Enligt NRK räknar Stabaek med att presentera Bergs ersättare inom de närmaste dagarna och mycket verkar tala för att det blir Jan Jönsson som även kopplats samman med tränarjobbet i Strømsgodset.

NRK:s fotbollsexpert Morten Morisbak Skjønsberg, som tidigare spelat under Jönssons ledning, säger:

– Han är uppenbart en person som känner till klubben väl. Han har ett bra fotbollshuvud och en spelstil som passar in, säger Skjønsberg.

Jönsson har även tränat Rosenborg

Jan Jönsson tog över Stabaek första gången 2005 och ledde laget från näst högsta divisionen till den norska ligatiteln under sin tid i klubben. 2010 lämnade Jan Jönsson Stabaek för att ta över Rosenborg där han tog två bronsmedaljer med den norska storklubben.

Efter att Jan Jönsson lämnade HBK sommaren 2017 har han tränat japanska Sanfrecce Hiroshima och senast Shimizu S-Pulse.

Fler lokala sportnyheter hittar du här