Janne Andersson på tisdagens pressträff. Nu har den svenske förbundskaptenen träffat och rett ut tv-bråket med experten Bojan Djordjic.
Janne Andersson på tisdagens pressträff. Nu har den svenske förbundskaptenen träffat och rett ut tv-bråket med experten Bojan Djordjic. Bild: Janerik Henriksson/TT

Janne Andersson och Bojan Djordjic har talat ut: ”Ett bra och varmt snack”

Förbundskapten Janne Andersson och Viaplays expert Bojan Djordjic rök ihop i tv-studion efter EM-kvalet mot Azerbajdzjan.
Nu har duon träffats och pratat ut.
– Vi hade ett bra och varmt snack och känner båda en delaktighet i att det inte blev bra i måndags, säger Janne Andersson till förbundets hemsida.

ANNONS
|

Det var efter Sveriges 5–0-seger i EM-kvalet mot Azerbajdzjan på Friends arena i måndagskväll som Janne Andersson och Viaplays expert Bojan Djordjic hamnade i en het ordväxling.

Upprinnelsen var en fråga från Djordjic om Jesper Karlssons speltid under landslagssamlingen som Janne Andersson ilsknade till på och diskussionen blev allt hetare när Djordjic tolkade in rasistiska undertoner i förbundskaptenens fråga ”vem representerar du?”. Till slut valde Janne Andersson att avbryta intervjun och lämna studion.

Händelsen fick stor uppmärksamhet och under tisdagen höll landslaget en extra pressträff där Janne Andersson var ångerfull över sitt utbrott i studion och berättade att han hade sökt, men inte fått tag i Djordjic.

ANNONS

Men under onsdagen har parterna både träffats och rensat luften i ett timmeslångt samtal på tv-bolagets kontor i Stockholm.

– Vi hade ett bra och varmt snack och känner båda en delaktighet i att det inte blev bra i måndags. Därför var det extra fint att ses och städa undan den här händelsen på ett ärligt sätt och vi gjorde det med hjärta och förståelse för varandra, säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

– Vi är överens om att gå vidare och därmed är saken utagerad, fortsätter Andersson.

Bojan Djordjic säger i en kommentar:

– Det blev ett långt, djupt och fint samtal där vi landade i ett samförstånd med förlåtelse åt båda håll. Det som skedde mellan oss är nu utagerat. Det var viktigt för mig att Janne var genuint intresserad av min livshistoria och ville förstå min reaktion och känsla, även om vi kommer från olika generationer och från olika bakgrunder. Det här mötet blev mer givande än vad jag ens trodde på förhand, där fotboll var faktiskt det vi minst pratade om, säger Djordjic.

Båda parter anser nu att saken är utagerad, skriver förbundet på sin hemsida.

ANNONS