Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Moras Matt Bailey avgjorde mot Skellefteå i förlängningen.

Jättevändning när Mora vann: "Riktigt stolt"

Moras moral är makalös. En jätteupphämtning med tre mål i tredje perioden låg bakom 4–3-segern mot Skellefteå.

I tisdags vände hans lag 0–2 hemma till seger mot Linköping. Nu såg allt klappat och klart ut för Skellefteå som hade en 3–0-ledning efter två perioders spel. Men inget lag går säkert mot Mora.

Det rödgröna gänget gav inte upp senast och det gjorde man inte den här gången heller. Ut till den tredje perioden kom man som ett nytt lag.

- Visst var det frustrerande med 0–3 efter två perioder. Saknade den sista lilla stridsviljan så långt. Det pratade vi om i pausen. Jag sa några väl valda ord och försökte väcka upp dem, gick ner på folk och bytte målvakt. Sedan gör vi inte bara en bra period utan en riktigt bra period, sade en nöjd Mats Lusth.

"Varje puck kan avgöra"

Av lätt förståeliga skäl var inte Skellefteåkollegan Tommy Samuelsson lika glad efteråt. Trepoängaren såg ju ut att vara klar.

- Visst är det starkt av Mora att vända men vi ska klara av att spela på ledning bättre än vi gör. Samtidigt visar det här hur varje liten närkamp, varje lös puck kan avgöra i den här ligan. Det började med att vi förlorade en kamp bakom förlängda mållinjen och de får ett tidigt mål i tredje, sade Tommy Samuelsson.

I början var det Skellefteå som hade de där små marginalerna på sin sida. Ledningen kom direkt efter en vunnen tekning med bara två sekunder kvar av den första perioden genom Jonathan Pudas. När sedan Emil Djuse och Oscar Möller utökade till 3–0 i den andra perioden trodde nog knappast någon annan än Mats Lusth på Moraseger. Skellefteå hade ju vunnit åtta av de senaste elva matcherna och skulle väl aldrig släppa en sådan ledning.

Men i den tredje perioden handlade det nästan bara om Mora och när Viktor Amnér pangade in reduceringen till 3–1 efter knappa fyra minuters spel väcktes hoppet.

"Riktigt skönt"

När Sebastian Hartmann några minuter senare skarvade in 3-2 var Skellefteå i gungning. Och med bara 19 sekunder kvar kunde Spencer Abbott skjuta in kvitteringen till 3–3 och ordna förlängning.

Sedan blev Matt Bailey stor matchhjälte när han avgjorde i förlängningen. Bailey snodde åt sig pucken i egen zon och klarade av att hålla undan för de tre Skellefteåmotståndarna innan han också kunde slå in segerpucken bakom hemmamålvakten Mantas Armalis.

Den tvåpoängaren kan så småningom bli guld värd för Mora i kampen runt det nedre strecket.

- Riktigt skönt att vi kan vända för andra matchen i rad. Det visar vilken moral det finns i laget, sade Mats Lusth.