Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linköpings Broc Little gjorde två mål i 5–4-segern mot Färjestad.

Islossning för Linköping mot Färjestad

Fansen jublade när poängkungen Broc Little återvände till Linköping. Men hösten har mest innehållit frustration och två missade månader på grund av en fotskada. De dubbla fullträffarna kunde knappast ha kommit lägligare än inför en fullsatt hemmaarena mot SHL-topplaget Färjestad fram till 5–4.

Under säsongens två inledande drabbningar lyckades inte Linköping producera ett enda mål mot Färjestad. Det blev stryk med 0–3 och 0–1.

Under fredagen överlistade östgötarna målvakten Markus Svensson inte mindre än fem gånger.

För två av målen svarade Broc Little – den 30-årige amerikanen som under sina tre tidigare år i klubben hann med att både vinna hela skytteligan och bli tvåa i den totala poängligan i SHL.

Efter en säsong i schweiziska Davos återvände han till Linköping och skrev ett nytt fyraårskontrakt.

Tung skada

Men inledningen blev tuff, då Little skadade foten den 21 oktober och gjorde comeback först den 19 december.

- Så långt skadeuppehåll har jag aldrig tvingats till tidigare i karriären. Det har varit jobbigt att inte kunna spela och frustrerande att skadan drog ut så långt på tiden. Jag var ju på väg tillbaka efter fem veckor, men då blev det sämre igen, säger forwardsstjärnan.

Han gick både uddlös och poänglös från de två första omgångarna efter comebacken – men under fredagen var farten och målstinget alltså tillbaka.

- Det var första gången på över två månader som jag inte hade något ont i foten. Och alla såg väl hur glad jag blev och hur viktigt det var för mig att få göra mål igen, säger Little med ett leende.

Kokande arena

Han njöt av att vara smärtfri och av stämningen i den fullsatta arenan (8 300 åskådare).

- När vi spelar som vi gjorde långa stunder kan vi slå alla lag i den här serien, men det är klart att det känns extra skönt att vinna över serieledaren inför ett sådant enormt drag.

Det tog bara elva sekunder innan Lukas Bengtsson skickade upp en riktig projektil i krysset fram till 1–0 och Linköping ledde med både 2–0, 4–1 och 5–2.

Ändå var det nära att Färjestad, som nu tappade serieledningen till Frölunda, kämpade sig i kapp. Både Joakim Nygård och Martin Johansson reducerade på slutet.

Svårbesegrade

- Vi har visat många gånger den här säsongen att vi aldrig ger upp. Vi gör en riktigt bra match, men är tyvärr lite för tama framför vår egen bur, säger assisterande tränaren Gereon Dahlgren.

Broc Little hyllar lagets uppoffrande försvar, där spelarna slängde sig och täckte många skott.

- Men vi måste bli bättre på att hålla en ledning, utan att bli för passiva. Nu blev det enormt tajt på slutet och det var närmast olidligt att sitta i utvisningsbåset sista minuterna. Men vi kämpade verkligen till sista sekunden, framhåller han.