New York Islanders målvakt Thomas Greiss och back Johnny Boychuk firar segern mot Washington.

Islanders ångar på i NHL

New York Islanders är i oslagbar form för tillfället. I natt blev det en ny seger, 2–0 mot de regerande mästarna Washington. Och tränaren Barry Trotz blev hyllad av motståndarna.

|

Den målsnåla matchen var mållös fram till den sjätte spelminuten i sista perioden. Då styrde Josh Bailey in Mathew Barzals skott mellan benen på sig själv och förbi en skymd Braden Holtby i Washingtonmålet. Bara två minuter senare fastställde Cal Clutterbuck slutresultatet.

Robin Lehner, som har visat storform i Islanders bur på sistone, fick vila och från båset se rivalen om platsen som förstemålvakt, Thomas Greiss, hålla nollan.

Lehner var inte ende svensk att se Greiss hålla tätt, Washingtons Nicklas Bäckström var frustrerad över att laget inte kunde göra mål.

- Vi borde kunna komma ut i tredje perioden och gå på hårdare, säger han till nhl.com.

Greiss får ursäkta, störst uppmärksamhet fick ändå Islanders tränare Barry Trotz, som var tillbaka i Capital One Arena i Washington för första gången sedan han lett hemmalaget till Stanley Cup-seger i fjol.

Under en reklampaus i den första perioden höll spelet extra länge för att på storbildsskärmen visa en videohyllning till Trotz.

- Det var fint. Mitt hjärta fylldes av alla fina minnen. Jag tittade upp på videon, men jag försökte att inte se för mycket för det kom lite för nära min känslosamma sida. Men det var mycket välgjort och det var fina minnen och alla fick vara med om något speciellt, säger Trotz, som före matchen medgav att han har lätt till tårarna, till nhl.com.

Islanders har nu vunnit elva av sina senaste tretton matcher.