IFK Göteborgs Elías Már Ómarsson firar sitt 2–1-mål i den allsvenska premiären borta mot Trelleborg.
IFK Göteborgs Elías Már Ómarsson firar sitt 2–1-mål i den allsvenska premiären borta mot Trelleborg.

Isländsk dubbel gav IFK segern

Noll mål i allsvenskan säsongen 2017. Två mål i den allsvenska premiären 2018. Det fullkomligt strålade om IFK Göteborgs Elías Már Ómarsson efter 3–1-segern mot nykomlingen Trelleborg.

ANNONS
|

Vid sidlinjen på Vångavallen, som var snötäckt bara dagar före premiären och inte bjöd på det bästa av underlag,stod två tränardebutanter isammanhanget:Patrick Winqvist ochPoya Asbaghi.

Asbaghi fick jubla först. Efter20 minuters spel gjorde Elías Már Ómarsson säsongens förstamål för IFK Göteborg. Han fick godhjälp avmålvakten Marko Johansson,som bjödÓmarsson på ett friläge med en felpassning.

Trivs med tränaren

Trelleborg svarade genom Zoran Jovanovic precis före halvtidspausen, men tidigti den andra halvleken klev islänningenElías Már Ómarssonframigen. Denna gång med en välplacerad volleyfrån distans.

När inhoppande Vajebah Sakor sedan utökade ledningen till 3–1 var det aldrig något snack om segern för IFK Göteborg.

ANNONS

För matchhjälten med det långa håret och skosnörstunna hårbandet var det särskilt skönt. På 90 minuter gick han frånatt ha gjort noll mål på hela den allsvenska säsongen i fjol till att ha gjort två mål i årets premiär.

Förklaringen?Mannen vid sidlinjen.

- Poya ser vad jag kan göra och använder mig på det sätt som passar mig bäst. Det känns roligare att spela nu. Ju gladare man är desto bättre spelar man, sägerElías Már Ómarsson.

Pånyttfödd målskytt

Ómarsson spelar en leende fotboll för tillfället. Inte så mycket för att han är enbättre fotbollsspelare i dag jämfört med för ett år sedan, men för att han tänker på rätt sätt.

- För en fotbollsspelare, inte minst fören anfallare,handlar nästan allt om självförtroende. Om man kommer till en målchans och tänker att man kommer att göra mål så är det mycket mer sannolikt att man också gör det. Just nu är det positivt tänkande som gäller.

ANNONS

TT: Har du satt ribban för hur många mål du vill göra i år?

- Jag brukar faktiskt inte sätta upp någon målsättning över antal mål. Det är en lagsport och man kan inte alltid tänka på sig själv. I slutändan handlar det om vilka som ska vinna ligan, inte vem som vinner skytteligan, sägerElías Már Ómarsson.

TT

ANNONS