Tremålsskytten: ”Trodde att de skämtade”

Några minuter efter midnatt avgjordes mötet mellan Halmstad Hammers och Kallinge-Ronneby i Halmstad arena när Alexander Johansson sköt 4–3 till hemmalaget i förlängningen. Då hade ett snöoväder och ett ismaskinshaveri försenat matchen med 160 minuter.

ANNONS
|

Kallinge-Ronneby var försenade till Halmstad arena och mötet med Halmstad Hammers på grund av ett snöoväder på vägen upp från Blekinge.

Men när matchen skulle komma igång valde ismaskinen att haverera och matchpucken kunde släppas först 21.40, två timmar och fyrtio minuter för sent.

Fyra minuter in i den andra perioden låg hemmalaget under med 2–0 innan upphämtningen började.

Alexander Johansson satte 1–2-reduceringen efter sju sekunder i powerplayspel och drygt två minuter senare sköt Martin Pärna ett distinkt skott fram till 2-2.

I den tredje perioden satte Johansson sitta andra mål i matchen och länge såg det ut som ett segermål för Hammers.

ANNONS

Med drygt två minuter kvar av matchen plockade gästerna ut målvakten i jakten på en kvittering.

Då passade Johansson på att pricka stolpen.

22 sekunder återstod av matchen när Hammers hade tekning i offensiv zon, men 20 sekunder senare hade istället Kallinge-Ronneby vänt spelet och lyckats att kvittera med två sekunder kvar av perioden.

1.11 in i förlängningen revanscherade Alexander Johansson sig för stolpskottet och satte 4–3, hans tredje mål i matchen, och fixade en bonuspoäng till hemmalaget.

– Vi spelare trodde att man skämtade med oss när vi fick veta att matchen skulle skjutas på. Vi har upplevt ganska mycket i arenan med problem med isen och plexiglaset, säger tremålsskytten.

– Vid kvart i nio var jag lite halvsömnig, det måste jag erkänna.

Men match blev det som bekant till slut.

– Vi hade inte så många skott på mål i första perioden, men tycker ändå att vi är med bra i matchen. Efter vårt 2–2 mål tycker jag att vi hittar in i matchen och spelar som vi ska spela, säger Johansson och fortsätter:

– Det var typiskt att vi skulle tappa det med två sekunder kvar.

Hur kändes det?

– Man grämer sig lite, jag hade en puck i stolpen när det var öppet mål och vi kunde avgöra till 4–2 och Pärna hade ett friläge. Men vi får se hur viktig denna bonuspoängen blir längre fram, om den gör att vi faller eller att vi trillar över på rätt sida, säger Johansson.

ANNONS

Starkt ändå att vinna med tanke på att matchen spelades till efter midnatt.

– Vi spelar och vi tävlar i dag och vi visar att vi är ett lag att räkna med i denna serien, säger Johansson och berättar om sist han spelade ishockey så långt in på natten.

– Sist jag spelade hockey vid den här tiden då var det i den åttonde perioden i en SM-kvartsfinal.

ANNONS