Niklas Söderström och hans Hammers åkte på en svidande förlust i Olofström.
Niklas Söderström och hans Hammers åkte på en svidande förlust i Olofström.

Tredje raka förlusten för uddlöst Hammers

Halmstad Hammers åkte på sin tredje raka förlust – och det mot tabelljumbon Olofström, som hemma i HBM arena vann med 7–4 (2–1, 2–3, 3–0).

ANNONS
|

ISHOCKEY. Olofström hade bara vunnit en av sju matcher sedan Hammers besegrades med 5–4 i slutet av november, och hade inlett vårserien med tre raka förluster, men man lyckades ändå kämpa ner ett Hammers på bjudhumör.

Sex nedresta Hammers-supportrar hade sannerligen inte mycket att glädjas åt denna kväll i HBM arena. Ineffektiviteten var slående eftersom gästerna vann skottstatistiken med hisnande 67–26!

– Vi var ju i deras zon hela tiden, men vi var ju alldeles för ineffektiva och bjuder man sedan motståndarna på målen vinner man ju inga matcher, sa Hammerstränaren Niklas Söderström.

Hammers målvakt Jonathan Sääf har – med rätta – hyllats för sina insatser under hösten, men i Olofström fick han nog efter drygt halva matchen sedan hemmalagets fjärde mål ramlat in. Han ersattes av Elias Axelsson-Svensson, som inte heller var på sitt bästa puckmotarhumör.

ANNONS

– Båda våra målvakter gjorde väl sina sämsta matcher fär säsongen, konstaterade Söderström kallt.

1–0 efter 4.24 var en raritet till mål som fick en osökt att tänka på en viss Tommy Salo...

Från mittlinjen (!) lobbade Jesper Olsson in pucken i krysset – och inte hade Sääf solen i ögonen heller. En riktig kalldusch förstås eftersom Hammers redan hunnit bränna tre fina chanser och såg heta ut.

Men man hade hopplöst svårt att få pucken över mållinjen. 18 skott på mål resulterade bara i ett enda mål, inslaget av Kim Tallberg.

Något bättre blev det i andra, där Hammers hämtade in tvåmålsunderlägen på 1–3 och 2–4 till 4–4 efter mål av Henrik Reis, Ted Jokiniemi i numerärt överläge, och Pontus Larsson.

Man trodde väl då att Hammers skulle kunna klara att ro hem segern eftersom hemmaförsvaret var rätt ihåligt, men i stället gjorde Kristoffer Pihlqvist sitt tredje mål för aftonen redan efter 20 sekunder och den definitiva spiken i Hammers-kistan kom efter 13.33 när Johan Dahlbom gjorde 6–4.

– Det här har blivit en mardrömsarena för oss, men jag fattar inte varför domaren dömde bort vpårt 5–4-mål, menade Hammers-tränaren.

Tre minuter före slutet gjorde han en sista desperat chansning och tog ut målvakten, men resultatet blev ett mål till i baken.

ANNONS

Tredje raka förlusten var ett faktum och Hammers får nu blicka neråt i tabellen och försöka undvika de båda negativa kvalplatserna. Då är det trots allt bättre att säsongen tar slut lite tidigare...

ANNONS